Belastingaangifte 2023

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. 

De Bibliotheek helpt je verder

Vanaf 1 maart kun je digitaal aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Kun je hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Dan kun je vanaf 14 maart terecht bij de belastingspreekuren in de Bibliotheken Horst en Venray. Hulp bij aangifte is gratis, ook voor niet leden van de bibliotheek. Je moet wel eerste een afspraak maken, zie rechts.

Hoe werkt het belastingspreekuur?
Het gratis spreekuur is voor particulieren met een eenvoudige aangifte. Een ervaren vrijwilliger helpt hierbij. Je logt tijdens het spreekuur zelf in op mijnbelastingdienst.nl. De vrijwilliger werkt NIET met een machtiging. Je kunt bij de Belastingdienst alleen nog inloggen met je DigiD app of met je DigiD plus sms-controle.
Je hebt dus een DigiD nodig en je moet je gebruikersnaam en wachtwoord daarvan kennen. Ook heb je een mobiele telefoon nodig waarop je de sms-controle kunt ontvangen. Heb je deze gegevens niet, dan kunnen we je helaas niet verder helpen.

Heb je geen DigiD?
Bezoek dan het Informatiepunt Digitale Overheid. Er zijn wekelijks spreekuren in Horst en Venray (let op: niet tijdens de Carnavalsweek).
Medewerkers van dit informatiepunt helpen je dan bij het aanvragen en activeren van een DigiD of het gebruik van de DigiD app.

Zorg dat je alle belangrijke zaken bij je hebt tijdens het spreekuur.

Belastingtelefoon
Je kunt ook altijd contact opnemen met de belastingtelefoon. De medewerkers van de belastingdienst kunnen je telefonisch helpen met het invullen van de belastingaangifte of hulp bieden bij andere vragen. Het telefoonnummer is: 0800 0543.

Informatiepunt digitale overheid (IDO)
Bij het IDO kun je terecht voor vragen over de digitale overheid.
In de bibliotheek Venray is er spreekuur op dinsdagen van 14.00 - 15/30 uur en op donderdagen van 15:30 tot 17:00 uur.
In 't Gasthoês in Horst is er elke donderdag van 14:00 tot 15:30 spreekuur.
Klik hier voor meer info.

STAP
Woon je in de gemeente Horst aan de Maas? Dan kun je contact opnemen met STAP. Een plek waar je terecht kunt met een vraag over welzijn, leefbaarheid, financiën en persoonlijke administratie. Maak een afspraak via stap5961@gmail.com of bel met Synthese: 077-3978500

 

Spreekuren

Heb je je aangemeld voor het spreekuur? Zorg dan dat je alle belangrijke zaken bij je hebt.  

Aanmelden spreekuur Venray

Aanmelden spreekuur Horst

Heb je je aangemeld voor een spreekuur?
Zorg dan dat je alle belangrijke zaken bij je hebt!

Wat moet ik meenemen?


Direct bellen met de Belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543


Cursussen voor de computer

Wil je leren omgaan met de computer? Of wil je beter leren omgaan met websites van de overheid? 
Volg dan een computercursus bij de Bibliotheek.