• Bibliotheken dicht: wel weer een afhaalservice!

  De vestigingen van BiblioNu zijn tot en met maandag 15 maart gesloten. 

  Maak gebruik van de tijdelijke afhaalservice waarmee je in Horst en Venray via de site boeken kunt aanvragen en op een vooraf vastgesteld moment kunt afhalen. De afhaalbieb, ook voor gereserveerde boeken, is van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. 

  Voor alle uitgeleende materialen met een inleverdatum van 15 december 2020 tot en met 29 januari 2021 geldt dat deze nu 25 maart als uiterste inleverdatum hebben gekregen.

  Materialen met een uitleendatum vóór 15 december zijn dus  NIET verlengd.
  Over de periode 15 december t/m 2 maart wordt geen te-laat-geld gerekend. ____________________________________

  Geen activiteiten
  Ook alle fysieke activiteiten zoals cursussen zijn geannuleerd en ook de werk- en studieplekken zijn niet beschikbaar. ______________________________________

  Afhaalbieb
  Wil je toch boeken lenen of inleveren? Kijk naar de voorwaarden voor de afhaalbieb. ______________________________________

  Online bibliotheek
  Klanten kunnen ook gebruik maken van de online bibliotheek voor het lenen van e-books en luisterboeken. Meer informatie op onlinebibliotheek.nl.

  Voor klanten is er ook de tijdschriftenapp. Daar kun je kiezen uit 16 tijdschriften. Van elk tijdschrift zijn de edities vanaf begin 2020 beschikbaar, altijd tot de voorlaatste editie.

 • De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden. In die week worden er onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ namelijk verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt en iedereen wordt opgeroepen om zijn of haar favoriete boekhandel te blijven steunen.

  Ga voor meer informatie naar de website van het CPNB.

 • Oefenen met het Donorregister

  Om burgers te ondersteunen bij het registreren van hun keuze heeft Stichting Digisterker de e-learning 'Oefenen met het Donorregister' ontwikkeld. Mensen die moeite hebben met de computer kunnen hiermee onder andere de registratieprocedure oefenen inclusief het inloggen met DigiD.  

 • Op 17 maart 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden.

  We hebben interessante links en boeken over politiek in Nederland op een rijtje gezet.

Blijf je ontwikkelen. Dat kan ook online!

Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek.
Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de curussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Cursussen

Alzheimercafé Venray te gast bij BiblioNu

Vanwege de coronamaatregelen worden de maandelijkse bijeenkomsten van het Alzheimer café uitgezonden op Peel en Maas tv. 11 januari vond de bijeenkomst plaats in de bibliotheek Venray met het thema: Diagnose dementie, wat nu? Welke vormen van dementie zijn er, en waar kunnen mensen met dementie en hun mantelzorger(s) hulp krijgen?

Pedro Jacobs, trajectbegeleider bij Hulp bij Dementie vertelt over hoe hij mensen met dementie en hun mantelzorgers begeleidt. Marita Peeters van de Bibliotheek Venray heeft het  over de dementheek, een speciale ruimte waar veel informatie te vinden is over dementie.

Bibliotheek Horst vanaf 1 mei in Gasthoês

Vanaf 1 mei zal de Bibliotheek van Horst aan de Maas gehuisvest zijn in het Gasthoês. Wethouder Han Geurts heeft een online rondleiding verzorgd door het Gasthoês. De rondleiding duurt bijna 28 minuten. Vanaf 17 minuten en 20 seconden is de nieuwe bibliotheek te zien.

TijdschriftenBieb

De TijdschriftenBieb is een nieuwe tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met het online lezen van tijdschriften.

De pilot van de online Bibliotheek duurt ongeveer een half jaar. In de loop van 2021 zullen gebruikers om feedback gevraagd worden en wordt onderzoekt of we verder gaan met online tijdschriften en zo ja hoe.

Thuis tijdens de corona-crisis?
Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Online Bibliotheek

Gelukkig kun je thuis ook veel beleven. Je leent de mooiste e-books en luisterboeken via onlinebibliotheek.nl

Nieuwsbrief

Wil jij ook op de hoogte blijven van de activiteiten van BiblioNu?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Een papieren versie ligt klaar in de bibliotheek.  

Nieuws

 1. Raadselige Roos

  Literair Café Venray maakt de winnaars van de Raadselige Roos 2020 op You Tube bekend

  11 januari 2021

  Bekijk details van Raadselige Roos

 2. Kerstboodschap

  De dans tussen samen en apart.

  20 december 2020

  Bekijk details van Kerstboodschap

 3. Dialoog Award

  Tijdens de uitzending van Het Alzheimer Café op maandag 14 december gaf Marita Peeters van het Taalcafé bij de bibliotheek Venray de Dialoog Award door aan JokeHalmans van Het Alzheimer Café Venray. De...

  15 december 2020

  Bekijk details van Dialoog Award

 4. Boeiende lezing Franca Treur

  Boeiende lezing afgelopen zondag in de Bibliotheek Venray van Franca Treur over haar laatste boek “Hoor nu mijn stem”. Na een inleiding van Stan Verhaag vertelde Franca over haar nieuwe boek waarin, ...

  14 december 2020

  Bekijk details van Boeiende lezing Franca Treur

 5. Ontdek de geschiedenis van de Nederlandstalige literatuur

  Of het nou voor een verslag voor school is, een werkstuk voor je studie of gewoon uit eigen interesse: op de vernieuwde website literatuurgeschiedenis.org lees je van alles over literaire teksten van de...

  2 december 2020

  Bekijk details van Ontdek de geschiedenis van de Nederlandstalige literatuur

 6. Programma Literair Café

  Het nieuwe programma van het Literair Café voor het seizoen 2020-2021 is bekend. Er zijn ook twee inhaal schrijversbijeenkomsten van begin 2020. In verband met het Coronavirus zijn de bijeenkomsten niet...

  2 september 2020

  Bekijk details van Programma Literair Café

Meer

Nieuwe app online Bibliotheek

In de nieuwe app is het lenen van zowel e-books als luisterboeken samengevoegd. In de oude e-booksapp en in de LuisterBieb-app kunnen gebruikers vanaf 8 september alleen nog boeken uitlezen en -luisteren, maar niet meer opnieuw lenen. Na het downloaden van de nieuwe app moet men zich opnieuw registreren. In het filmpje wordt uitgelegd hoe dat allemaal werkt.

NOS Nieuws

Ceremoniële strijdwagen met erotische afbeeldingen gevonden in Pompeï

Archeologen hebben in de ruïnes van de Romeinse stad Pompeï een bijzondere ceremoniële strijdwagen uitgegraven. Het ijzeren voertuig met vier wielen is vrijwel intact met aan de zijkant decoraties van...

27 februari 2021

Bekijk details van Ceremoniële strijdwagen met erotische afbeeldingen gevonden in Pompeï