Klik&Tik: computercursus voor beginners

Klik&Tik

Klik&Tik is een online oefenprogramma waarmee met behulp van korte video's basisvaardigheden zoals websites bekijken, e-mailen en downloaden uitgelegd worden. Speciaal voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is gratis in de bibliotheek  te volgen. Alleen voor het werkboek moet betaald worden.

Wanneer en waar?

Bibliotheek Horst aan de Maas
Elke woensdagmorgen van 9:00 tot 11:00 uur.

Bibliotheek Venray
Elke woensdag- en vrijdagmorgen van 9:00 tot 11:00 uur.

Aanmelden
via info@biblionu.nl • Klik & Tik: de start

  Er wordt steeds meer via de computer of op internet geregeld. Dan is het fijn als iemand je eenvoudig uitlegt hoe de computer werkt. Je leert de computer aan- en uitzetten, omgaan met een muis, naar internet gaan en websites zoeken.

  Het gemakkelijkste programma in de reeks. Dit programma is bedoeld voor diegenen die geen enkele ervaring met de computer hebben.


 • Klik & Tik: de basis

  Hoe zet je en computer aan? Hoe kun je typen, een e-mail versturen en iets kopen op internet? Je leert de basishandelingen op de computer. Zoals een toetsenbord gebruiken en de basis voor e-mailen en internetten.

  Klik & Tik de basis gaat nog steeds over beginnende computervaardigheden, maar is een iets hoger niveau dan de start.

 • Klik & Tik: het internet op

  In dit onderdeel maak je kennis met verschillende leuke en handige websites. Je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt, zoals online je reis plannen, iets kopen of verkopen, internetbankieren of post lezen van MijnOverheid.

Cursusboek

Voor de modules de start, de basis, het internet op en samen op het web
is er een werkboek beschikbaar. Kosten € 14,00

Klik&Tik: samen op het web

Wat is sociale media, wat kun je er mee doen en hoe gebruik je die? In Klik & Tik. Samen op ’t web krijg je uitleg over de belangrijkste sociale media. Je oefent met Facebook, Skype en WhatsApp. En Instagram, LinkedIn en YouTube. Je weet wat het betekent als je in een folder, brief of tijdens een gesprek wordt verwezen naar sociale media. In Klik  & Tik. Samen op ’t web leer je hoe je sociale media gebruikt.

Klik&Tik: veilig online

Je hoort allerlei verhalen over internetfraude. Maar als je weet waar je op moet letten, ben je veiliger online. Dat leer je in Klik & Tik. Veilig online. Met de 7 Gouden Regels voor veilig internetten leer je hoe je (on)veilige websites herkent, hoe je sterke wachtwoorden kiest en waar je op moet letten als je online betaalt. Als je de Gouden Regels kent, ga je oefenen om die regels toe te passen in herkenbare situaties.

Werkboek € 14.00

Klik&Tik: de tablet

In dit onderdeel leer je de basis van werken met een tablet. Zoals aanzetten, opladen, vegen, typen en oefenen met internet, e-mailen en foto’s maken.

Er zijn verschillende tablets. Android tablets en de iPads van Apple.

 • Klik&Tik – de Tablet (Android) – tablettraining voor Android-gebruikers.
 • Klik Tik – de Tablet (iPad) – tablettraining vooriOS-gebruikers.

Werkboek voor de Tablet (iPad): €9,00
Werkboek voor de Tablet (Android): €9,00