Sociaal juridisch spreekuur

Spreekuur

Het sociaal juridisch spreekuur is dé plek waar mensen gratis terecht kunnen voor al hun sociaal juridische vragen en zorgen. Wetten en regels zijn lang niet altijd duidelijk. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Het sociaal juridisch spreekuur is iedere dinsdag van 13.00 tot 16.00 en iedere donderdag van 10.00 tot 13.00 geopend in de Bibliotheek Venray.

Aanmelden is niet nodig. Een professional luistert naar alle zorgen en vragen die binnenkomen. Vervolgens wordt er samen naar een geschikte oplossing gezocht. Dit kan advies zijn, hulp bij bijvoorbeeld het opstellen van een brief, uitleg of een doorverwijzing naar iemand die beter kan helpen.  

Met welk soort vragen kun je terecht?  

Sociaal juridische vragen kunnen over van alles gaan. Van belastingaanslag tot een brief die je niet goed begrijpt. En van recht op toeslagen tot huisvesting. Vragen over een arbeidscontract, alimentatie of schulden? Ook hiervoor kan men bij het sociaal juridisch steunpunt terecht. Ook mensen die twijfelen of hun vraag wel bij het sociaal juridisch spreekuur thuishoort, kunnen altijd binnenlopen voor gratis advies.  

Waarom het sociaal juridisch spreekuur?

Waar gaan mensen naartoe als ze worstelen met een sociaal juridische vraag? Vaak nergens. Soms komen ze er zelf uit, maar vaak genoeg lukt dat niet. In de buurt zijn weinig plekken waar men terecht kan voor gratis sociaal juridische ondersteuning. In samenwerking met Synthese, heeft de Bibliotheek Venray een steunpunt geopend waar iedereen laagdrempelig binnen kan lopen met vragen.