Dementheek

Kruip in de huid van iemand met dementie

Wanneer je naaste dementie heeft, kun je je vaak niet goed voorstellen hoe hij of zij de wereld beleeft. Wat gaat er om in het hoofd van je naaste? Met de Dementiebril kun je dit zelf ervaren. De bril geeft een kijkje in de belevingswereld van iemand met dementie.

Beleef Dementie

  • Herinneringskoffer - Verhalen van vroeger

    De koffer is een ideaal hulpmiddel om met (dementerende) ouderen terug te gaan naar het verleden. De inhoud nodigt uit tot vertellen en herbeleven van verhalen. Goed voor het geheugen en het geeft een gevoel van houvast en veiligheid. De bijgevoegde spellen stimuleren tot actief meedoen

  • Eerste hulp bij dementie

    De koffer dient als kennismaking met dit thema. Ze zijn te leen in Venray en Horst. De inhoud bestaat uit informatieve boeken over dementie, een kinderboek over het thema, dvd’s, een magazine van Alzheimer Nederland, brochures en verwijzingen naar websites.

  • Lezen en dementie

    Bij lichte dementie is lezen van makkelijke literatuur vaak nog wel mogelijk. Later zijn kijkboeken heel geschikt en ook voorlezen kan een alternatief zijn. Muziek, gezelschapsspellen en audiovisuele middelen helpen bij het plaatsen van herinneringen.