Meer hoge service uren in Horst!

In de Bibliotheek in Horst is er vanaf 8 april een medewerker aanwezig van 12:00 tot 17:00 uur.

Beleef Dementie

Kruip in de huid van iemand met dementie

Wanneer je naaste dementie heeft, kun je je vaak niet goed voorstellen hoe hij of zij de wereld beleeft. Wat gaat er om in het hoofd van je naaste? Met de Dementiebril kun je dit zelf ervaren. De bril geeft een kijkje in de belevingswereld van iemand met dementie.

Via een Virtual-Reality bril doe je mee aan een interactief programma van een kwartier. Je kruipt als het ware in het hoofd van een persoon met dementie. Je ziet tegen welke problemen iemand aanloopt bij dagelijkse situaties zoals de radio bedienen. Ook ervaar je hoe anderen op jou reageren. Ondertussen hoor je de gedachten van iemand met dementie. Na het programma volgt een nagesprek van drie kwartier waarin je ervaringen kunt delen. In totaal duurt het circa één uur.

Voor wie?

De dementiebril is ontwikkeld voor partners, kinderen en naasten van mensen met
dementie. Maar ook geschikt voor vrijwilligers. Door het zelf te ervaren krijg
je meer inzicht en begrip voor het gedrag van mensen met dementie.

Minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar.  

De ervaring met VR-bril is niet geschikt voor mensen met evenwichtsstoornissen en epilepsie.

Aanmelden

Aanmelden voor een workshop kan via de activiteitenagenda van BiblioNu. U kunt ook contact opnemen met de Bibliotheek Venray via tel: 0478 58 19 70. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van de gemeenten Venray en Horst aan de Maas, Alzheimer Nederland en Stichting Nelissen-Smit Fonds