Dementheek

De dementheek is een fysieke plaats in de Bibliotheken Venray en Horst aan de Maas met informatie en materialen voor mensen met dementie en direct betrokkenen zoals familie, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals.  

  • Verhalen van vroeger

    De koffer is een ideaal hulpmiddel om met (dementerende) ouderen terug te gaan naar het verleden. De inhoud nodigt uit tot vertellen en herbeleven van verhalen. Goed voor het geheugen en het geeft een gevoel van houvast en veiligheid. De bijgevoegde spellen stimuleren tot actief meedoen. Lees meer.

  • Eerste Hulp Bij Dementie

    De koffer dient als kennismaking met dit thema. Ze zijn te leen in Venray en Horst. De inhoud bestaat uit informatieve boeken over dementie, een kinderboek over het thema, dvd’s, een magazine van Alzheimer Nederland, brochures en verwijzingen naar websites. Lees meer.

Alzheimercafé Venray

Ga naar de site van Alzheimer Café Venray

Lezen en dementie

Bij lichte dementie is lezen van makkelijke literatuur vaak nog wel mogelijk. Later zijn kijkboeken heel geschikt en ook voorlezen kan een alternatief zijn. Muziek, gezelschapsspellen en audiovisuele middelen helpen bij het plaatsen van herinneringen.  

Klik hier voor tips

Hulp bij dementie Nederland

Ga naar de site van Alzheimer Nederland