Meer hoge service uren in Horst!

In de Bibliotheek in Horst is er vanaf 8 april een medewerker aanwezig van 12:00 tot 17:00 uur.

JouwVerhaal

'Ik lees iedere avond'

Waarom #jouwverhaal?

De leesvaardigheid van Nederlandse jongeren is de afgelopen jaren zorgwekkend achteruitgegaan. Dit ligt zelfs onder het gemiddelde van andere westerse landen.

Een trend die ons zorgen baart. Steeds minder jongeren weten de weg naar de Bibliotheek te vinden en de aantrekkingskracht van boeken lijkt sterk te verminderen.

Tussen de drukte van school, buitenschoolse activiteiten en de vele uren online, blijft er weinig tijd over voor het verkennen van de pagina's van een goed boek. En het ‘stoffige’ en ‘ouderwetse’ imago dat aan de bieb kleeft, helpt niet mee.

Met de campagne #jouwverhaal zetten we de bieb opnieuw in de schijnwerpers.

Hiermee willen we jongeren, ouders en docenten inspireren om de bieb weer te ontdekken!

Start hier #jouwverhaal

Gratis en boetevrij lenen voor jongeren tot 18 jaar

Ja, je leest het goed! Vanaf 1 januari 2024 kunnen jongeren tot 18 jaar gratis en boetevrij lenen. Geen zorgen meer over vervelende boetes dus. Wij geloven dat toegang tot inspirerende verhalen, literatuur en kennis essentieel is voor iedereen, ongeacht financiële situatie of omstandigheden.   

BiblioNu: meer dan alleen boeken

De bieb van BiblioNu in Horst en Venray overstijgt het traditionele beeld van een plek waar je alleen boeken kunt lenen. Onze bieb is een levendige ontmoetingsplaats waar jong en oud samenkomen om te leren, creëren en ontspannen.

Hier vind je een diversiteit aan activiteiten: van inspirerende creatieve workshops en taalcursussen tot praktische trainingen die je verder helpen in het leven.

Heb je gewoon even behoefte aan een rustige plek om te lezen, studeren of werken? Dan bieden wij comfortabele en stille zitplekken.

'De bieb is een fijne studieplek'

'Ik zou vaker willen lezen'

Doe mee met #jouwverhaal

Ontdek wat BiblioNu voor jou kan betekenen. Of je nu op zoek bent naar een goed boek, inspiratie wilt opdoen tijdens een van onze evenementen, of gewoon gezellig wilt rondhangen - je bent altijd welkom! Verschillende jongeren en docenten uit Horst en Venray gingen jou al voor.

Bekijk hun ervaringen hier