Yoleo

Toegang is gratis

in de bibliotheek, of thuis. Je kunt daarbij kiezen voor het gebruik met of zonder een account. In de blokjes "Toegang zonder inlog" en "Toegang met inlog" hieronder wordt uitgelegd wat de verschillen zijn.

Toegang

"Een soort karaoke dus"

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus!

Naar Yoleo

Logo oefenen.nl

Introductie Yoleo

Deze film toont een introductie van Yoleo.

Over Yoleo

Yoleo biedt kinderen (van +/- 8-12 jaar) ondersteuning bij het zelfstandig lezen. Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag. 

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen: ze vergroten bijvoorbeeld hun woordenschat en ze leren zich in te leven in anderen. In onze samenleving is dat belangrijk. Wij leven nu eenmaal in een "talige" samenleving; iedereen moet zo goed mogelijk kunnen lezen en schrijven om echt mee te kunnen doen.

Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken (tekst gecombineerd met audio) lezen als leuker en gemakkelijker te ervaren. De game motiveert kinderen daarnaast om meer leeskilometers te maken. 

 


Toegang zonder inlog

Op de homepage van Yoleo.nl zie je een boekenkast met alle boeken van Yoleo. Alle boeken zijn daar te lezen zonder in te loggen met een Yoleo account. 

Er wordt echter geen voortgang bewaard en er worden geen punten verdiend met lezen. Dit gebeurt wel als je leest, terwijl je ingelogd bent met je account. 

Bevalt het lezen met Yoleo, dan kun je een account aanmaken, die koppelen aan jouw jeugd-bibliotheekpas en daarna kun je boeken lenen in Yoleo. 

Ga naar alle boeken

Toegang met inlog

Aanmelden voor Yoleo kan via de knop "Inloggen", bovenaan elke pagina van de website van Yoleo, of via de knop "Ik wil nu lezen".

Om een nieuw account aan te maken, vul je het tabblad "NEE" helemaal in en klik je daarna op de groene knop "registreren". Hierna ontvang je een activatielink op het opgegeven mailadres. Mocht je de link niet ontvangen, neem dan contact op met de helpdesk. 

Heb je al eerder een Yoleo-account aangemaakt, dan kun je op het tabblad "JA" direct inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 

Meld je aan

Hoe koppel ik mijn account aan mijn bibliotheekpas?

Bij de eerste keer inloggen op je account verschijnt er automatisch een pop-up waarin gevraagd wordt of je lid bent van de bibliotheek. Klik je op ja, dan wordt je gevraagd om je pasnummer en bijbehorend wachtwoord in te vullen. Vervolgens wordt automatisch gecontroleerd of je lidmaatschap geldig is. Heb je een geldig lidmaatschap dan kom je vanzelf terug bij Yoleo en kun je boeken lenen.

Na deze eerste keer koppelen, onthoudt Yoleo je verbinding met de bibliotheek. Mocht de koppeling per ongeluk toch een keer weg zijn, dan kun je altijd opnieuw verbinden door bovenin je scherm op het icoontje van het gezicht te klikken en vervolgens op 'bibliotheek gegevens' en 'inloggen bij de bibliotheek'.