Vernieuwde e-books app verhelpt problemen

Gepubliceerd op: 29 maart 2019 11:27

Op dinsdagochtend 2 april wordt de langverwachte vernieuwde e-booksapp voor iOS en Android gelanceerd. Hierin zijn de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan lopen. Bovendien heeft deze vernieuwde app een dag-nachtstand en kun je er ePUB3-bestanden mee lezen.

Update van huidige app

In de App Store en Google Play vind je de app onder de naam ‘E-books’. De vernieuwde app bieden we aan als update van de huidige versie. Gebruikers kunnen dus gewoon hun huidige app updaten om de vernieuwde te gaan gebruiken. Wel moeten zij na het updaten even opnieuw inloggen.

Functionaliteiten

De vernieuwde app heeft praktisch dezelfde functionaliteiten als de huidige app. Nieuw zijn de veelgevraagde dag-nachtstand en het kunnen lezen van ePUB3-bestanden; hierdoor kunnen er meer jeugdboeken met illustraties in de collectie opgenomen worden.

Een bestaande functionaliteit die helaas tijdelijk ontbreekt is het maken van bookmarks en annotaties. Eind april hopen we deze via een update snel weer beschikbaar te maken.  

Vragen en verwijzingen

Op de website van de online Bibliotheek worden de veel gestelde vragen over de vernieuwde e-booksapp continu bijgewerkt. Kijk daarvoor op www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice.