Raadselige Roos

Gepubliceerd op: 11 januari 2021 14:00

Literair Café Venray maakt de winnaars van de Raadselige Roos 2020 op You Tube bekend

Aan het begin van elk nieuw jaar vindt de bekendmaking van de winnaars van de amateur schrijfwedstrijd de ‘Raadselige Roos’ plaats in de foyer van de Venrayse Schouwburg.

Helaas is een dergelijke fysieke bijeenkomst in 2021 niet mogelijk. Er is gezocht naar een passend alternatief en dat is gevonden middels een PowerPoint presentatie, waarin de winnende gedichten,   verhalen, juryrapporten, en de bijbehorende beeldende werken worden getoond. De verhalen en gedichten van de vijftien deelnemers, die genomineerd zijn voor publicatie in de Raadselige Roos 2020, worden dan eveneens genoemd.

 

De uiteindelijke winnaars in de verschillende categorieën worden zondag 17 januari a.s. middels You Tube bekendgemaakt. Alle deelnemers, winnaars en genomineerden van de Raadselige Roos 2020 krijgen aansluitend de bundel Raadselige Roos 2020, c.q. de trofee, juryrapport en boekenbon door het Literair Café toegestuurd of thuis overhandigd.  

Vanaf zondag 17 januari 2021 kunnen dus alle belangstellenden op You Tube de presentatie bekijken. De precieze URL hiervoor wordt komende week o.a. op de website van Literair Café Venray en aan alle deelnemers aan de Raadselige Roos 2020 per e-mail meegedeeld.  

Voor seizoenpashouders is er een bijzondere attentie. Omdat zij het Literair Café zijn blijven steunen, zullen zij de bundel de Raadselige Roos 2020 toegestuurd krijgen. Dit als blijk van waardering en dankbaarheid voor hun lidmaatschap van Literair Café Venray.    

Het Literair Café is zich ervan bewust dat ze door de geldende coronaregels niet die gezelligheid van een fysiek samenzijn kan bieden. Toch is er de hoop dat velen de bekendmaking via YouTube zullen gaan bekijken.  En wellicht kan volgend jaar de prijsuitreiking weer op de vertrouwde manier plaats vinden.