Nationale AI cursus

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 15:14

www.ai-cursus.nl

Moeten we bang zijn voor artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie? Wat is hype het was is concrete vooruitgang? Nemen robots binnenkort onze banen over? Wordt het net als in science fiction: "Mens versus computer"? Dat schrikbeeld hebben veel mensen. Het blijkt een misverstand dat de overheid met de Nationale Cursus Artificiële intelligentie uit de weg wil helpen.

AI-systemen volgen algoritmen, herkennen patronen en maken vervolgens zelf beslissingen. En net zoals mensen, worden zij door te oefenen steeds beter. Er zijn bijvoorbeeld al zelfrijdende auto’s, er zijn apps die huidkanker kunnen opsporen, programma’s die defecten in treinen voorkomen en robots die ingezet worden in de zorg en het onderwijs.

 

 

Gratis cursus

Maar hoe werkt artificiële intelligentie (AI) nu eigenlijk? Hoe werkt een algoritme? Wat is machine learning? Wat voor effect heeft AI op het dagelijkse leven? Dit zijn vragen die beantwoord worden in de gratis online cursus van 8 lessen. Elke les duurt gemiddeld 30 minuten.
Kunstmatige intelligentie wordt dé meest ingrijpende technologische ontwikkeling van onze tijd genoemd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Hoog tijd dus om er meer over te weten te komen.

Kijk op www.ai-cursus.nl

Er is ook een cursus voor junioren: junior.ai-cursus.nl

 

Onderdelen van de cursus

De bestaat uit 8 onderdelen. Wanneer je de cursus hebt afgerond, ontvang je een certificaat van deelname.

Onderdelen (tracks) die aan bod komen zijn: 

  1. Een kijkje in de wereld van AI
  2. Wat is AI?
  3. Is een zoekmachine ook AI?
  4. Machine learning
  5. Deep learning
  6. AI in het dagelijkse leven
  7. AI en de regels
  8. Het werk van de toekomst  

De Nationale AI-cursus is ondertiteld en daardoor ook toegankelijk voor doven en slechthorenden.  
De Nationale AI-cursus is ook beschikbaar in de App Store en op Google Play.