Krachtenspel

Gepubliceerd op: 8 september 2021 19:16

Deze week is de week van lezen en schrijven. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet. Bij BiblioNu geven we mensen de kans beter Nederlands te leren lezen en schrijven. Wekelijks zijn er in Horst en Venray taalcursussen waarbij cursisten 1 op 1 geholpen worden door vrijwilligers en een docent. 7 september zijn bij we deze cursussen gestart met het ‘Krachtenspel’.

Krachtenspel

Dit is een spel om laaggeletterde volwassenen meer inzicht te geven in hun persoonlijke krachten. Door na te denken en te praten over waar iemand goed in is, ontstaat bewustwording van deze krachten. Deze bewustwording is het uitgangspunt voor verdere ontwikkeling.

Tijdens het spel ontstonden er waardevolle, mooie en ook emotionele gesprekken. Er is gepraat over wat gelukkig zijn inhoud en wat je hiervoor nodig hebt. Ook kwam men tot de conclusie dat doorzetten een heel belangrijke kracht is. Want deze cursisten hebben de stap genomen om naar de taalcursus te komen en zichzelf verder te ontwikkelen. Wat een doorzetters!

Ken jij iemand die ook beter wil leren lezen en schrijven?

Aanmelden voor de gratis taalcursus kan per mail of telefonisch:  

  • Stuur een mail naar cvergeldt@biblionu.nl
  • bel naar de Bibliotheek Venray (0478) 59 19 70
  • bel naar de Bibliotheek Horst (077) 398 23 39