Expositie Miek Lucassen

Gepubliceerd op: 16 januari 2019 14:19

Werk van Miek Lucassen-Derix is vanaf 15 februari t/m 15 maart te zien in de Bibliotheek Horst.

Over Miek Lucassen-Derix

Miek tekent en schildert al vanaf 1978. Ze heeft diverse cursussen gevolgd, te beginnen op de vrije academie. Ze leerde stillevens en portretten te maken en kreeg les in modeltekenen en schilderen. Ook heeft ze buiten in de natuur leren schilderen: huizen, straten, dieren en bloemen. Ze werkt o.a. met olieverf en aquarel.

Ze heeft diverse keren meegedaan met de prijsvraag van het studieblad Palet en tekenstift. “Je kreeg iedere keer een ander thema. Binnen drie weken moest je het werkt opsturen. Dit werd dan beoordeeld en teruggestuurd. Hier stond dan bij wat er goed was en wat beter kon. Dit vond ik altijd wel spannend”,  aldus Miek.

Met alles wat ze op de lessen had geleerd, ging ze thuis aan de slag. Zoals portretjes van de (klein-) kinderen en haar ouders. Ze heeft verschillende keren geëxposeerd en kreeg steeds meer opdrachten. Nadat haar man ziek werd, kwam het schilderen op een laag pitje te staan. Na het overlijden van haar man heeft ze haar schilderwerk weer opgepakt, maar ze doet geen opdrachten meer. Een expositie in de bibliotheek hoefde in eerste instantie voor haar niet meer. Haar kinderen hebben haar overgehaald het tóch te doen: ‘Dat is toch leuk, een expositie voor je 80e verjaardag”.

De tentoongestelde schilderijen zijn te koop.

  • Bloemen

  • Muzikanten

  • Stilleven

  • Aquarel met hond