Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Gepubliceerd op: 26 mei 2020 12:33

Marita Muller is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting BiblioNu. Zij volgt Jan-Hein de Wit op.

De Wit zit sinds 2012 in de Raad van Toezicht. Dit voorjaar liep zijn tweede zittingstermijn als lid/voorzitter van bestuur en Raad van Toezicht af. Hij heeft hierbij uitgesproken zich niet voor een derde termijn verkiesbaar te stellen en dat de voorkeur uitgaat naar een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht BiblioNu.

Met deze opdracht is de Raad van Toezicht op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter. Maandagavond 25 mei heeft de Raad van Toezicht besloten om Muller tot voorzitter te benoemen met onmiddellijke ingang.

Vertouwen

“Het laatste jaar is een bewogen periode geweest waarin veel van de organisatie is gevraagd. Het geeft mij vertrouwen dat de we een opvolgster hebben kunnen vinden met een ruime bestuurlijke ervaring.”, laat de Wit weten.

Voorzitter Raad van Toezicht

Met Marita Muller is een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht gevonden. Zij zegt zich ‘vereerd’ te voelen om aan de raad leiding te kunnen geven. “BiblioNu is een organisatie vol in ontwikkeling. Zowel binnen de organisatie als bestuurlijk. Daarbij komen er twee verhuizingen aan naar het Gasthoês in Horst en het oude AH pand in Venray. In alle beweging is continuïteit de belangrijkste richtlijn. Ik hoop daar vanuit deze rol mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Toekomst

De nieuwe directeur-bestuurder van Stichting BiblioNu, de heer Steggink zegt Muller als nieuwe voorzitter te verwelkomen. “Zij heeft een brede ervaring zowel bestuurlijk en als toezichthouder. Wij zijn blij dat we deze professionaliteit mogen toevoegen aan onze organisatie. We wensen haar veel succes in deze nieuwe rol.”