Taalhuis start weer

Gepubliceerd op: 31 augustus 2020 10:42

Het Taalhuis start weer langzaam op. Er zijn nog geen groepslessen, maar 1 op 1-begeleiding is weer opgepakt. Nieuwe lesvormen zijn uitgevonden en online wordt er ook taalles gegeven.

Basiscursus computeren

Omdat Het Taalhuis tijdens de Coronasluiting met enkele cursisten geen contact heeft kunnen houden, bieden wij een basiscursus computeren aan.

De curus Klik en Tik (internet voor beginners) bestaat al, maar voor laaggeletterden is deze cursus nog net te hoog gegrepen. Dus is er nu een variant waarbij vrijwilligers de laaggeletterden 1 op 1 begeleiden op de computer of laptop.
Mocht u iemand kennen die behoefte heeft aan deze basisvaardigheden, neem gerust contact op. taalhuis@biblionu.nl

Wet op Donorregistratie

Ook speciaal voor onze laaggeletterden gaat het Taalhuis in samenwerking met Stichting Kleur en Kracht een informatiebijeenkomst organiseren over de Wet op Donorregistratie. Voor de  aanpak en de mogelijkheden zijn we samen in gesprek, omdat gerichte en goede informatie voor laaggeletterden een speciale deskundigheid vraagt op gebied van cultuur en taal.

Informatie met veel voorbeelden, veel plaatjes en eventueel native speakers voor de verschillende talen van onze cursisten. Het Taalhuis vindt het belangrijk dat onze laaggeletterden ook een bewuste keuze kunnen maken w.b. de donorregistratie voor orgaan- en weefsel transplantatie.

Mocht u iemand kennen die aanwezig wil zijn bij deze aangepaste bijeenkomst, neem gerust contact op. taalhuis@biblionu.nl