Boeiende lezing Franca Treur

Gepubliceerd op: 14 december 2020 16:29

Boeiende lezing afgelopen zondag in de Bibliotheek Venray van Franca Treur over haar laatste boek “Hoor nu mijn stem”. Na een inleiding van Stan Verhaag vertelde Franca over haar nieuwe boek waarin, net als het in 2009 uitgebrachte boek ‘Dorsvloer vol confetti’, het gereformeerd milieu een rol speelt.

Gina, de hoofdfiguur in het boek, heeft al heel jong haar ouders verloren en groeit op bij haar opa en twee ongetrouwde oudtantes. Gina is inmiddels een succesvolle radiopresentator die op weg is naar het huis waar zij opgroeide om een van haar oudtantes te gaan verzorgen. De roman schakelt tussen de jeugd van Gina en de gebeurtenissen in het heden, bij de stervende tante. Haar carrière is onzeker en haar vriend heeft het uitgemaakt en is vanaf dat moment onbereikbaar. Je leert het bevindelijk reformatorisch milieu goed kennen. Treur neemt afstand van dit geloof, maar in tegenstelling tot Maarten ’t Hart beschrijft Treur het zonder kritisch oordeel.

De lezing in de bibliotheek werd verzorgd door het Literair Café Venray. En conform de Coronaregels hadden de 30 toehoorders een mondkapje op. De boeken van Franca Treur zijn te leen bij BiblioNu.