45 jaar fotogroep Horst aan de Maas

Gepubliceerd op: 24 september 2018 15:50

26 oktober t/m 29 november tonen leden van de fotogroep hun werk in de bibliotheek Horst. Te zien zijn foto's uit eigen werk én foto's met het thema 'lezen'. Ook zijn er lezingen, fotoshoots voor kinderen en rondleidingen.

Foto's van Best Bijzondere kinderen

De fotogroep kreeg in 2015 de vraag om aan ‘Best Bijzondere’ kinderen fotografieles tegeven. Best Bijzondere kinderen zijn kinderen die niet helemaal in de pas lopen en extra aandacht nodig hebben. Fotografie helpt hen bij het ontwikkelen van hun sociale contacten en vaardigheden. Van deze kinderen is ook werk te zien tijdens de expositie.    

Lezing LouLou Beavers

Een lezing over het bosrijke landschap op de Veluwe waarbij verschillende soorten natuurfotografie aan bod komen. Er isaandacht voor techniek, visie en creativiteit. Loulou Beavers is een professioneel en gepassioneerd natuurfotografe. De specialiteit van LouLou zijn sfeervolle en soms ook artistieke en impressionistische foto's. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd enbekroond  in internationale fotowedstrijden. 

  • Datum: 9 november 19.30 uur. Vanaf 18.30 uur inloop.
  • Locatie: Leste Geulde, Noordsingel 75, 5961XW Horst.
  • Entree lezing: € 3,00.
  • Vooraf aanmeldinge via de site www.fotogroephorstaandemaas.nl

Meer info over het werk van Loulou op: www.photo-moments.nl

Lezing Ton Hendriks

Ton zal spreken over zijn boek Beeldspraak, waarin fotografie als visuele communicatie centraal staat. Hij zal ingaan op wat foto’s echt kunnen zeggen en hoe ze dat zeggen.Ton Hendriks is sinds 2017 hoofdredacteur van het fotoblad PF. Hij maakt portretten voor diverse tijdschriften, pr bureaus en vorm-gevers. Daarnaast maakt hij foto’s overdocumentaire onderwerpen zoals: Global Street Child (over straatkinderen wereldwijd), de Wilde Kust (over identiteit in Suriname) en Chipo (een dorp in Bolivia).

  • Datum: 23 november 20.00 uur. Vanaf 19.00 inloop.
  • Locatie: Bibliotheek Horst aan de Maas, Librije 60, 5961VG Horst.
  • Entree lezing: € 3.00.
  • Vooraf aanmelden via de site www.fotogroephorstaandemaas.nl  

Meer informatie over het werk van Ton op: www.TonHendriks.nl

 

 

Fotoshoot voor kinderen t/m 12 jaar

Op woensdag 31 oktober en 14 november kunnen kinderen in de  bibliotheek Horst van 14.00 tot 16.00 uur een foto van zichzelf latenmaken. De fotogroep zal daarvoor een kleine fotostudio inrichten.De foto’s zijn later van de site van fotogroep Horst aan de Maas te downloaden.

 

Rondleidingen

Op afspraak verzorgt de fotogroep rondleidingen voor schoolklassen en organisaties. Mogelijk tijdens de openingsuren van debibliotheek. Interesse? Bel 06 54990844.