Nieuws

 • Nationale AI cursus

  3 oktober 2019

  Moeten we bang zijn voor artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie? Wat is hype het was is concrete vooruitgang? Nemen robots binnenkort onze banen over? Wordt het net als in science fiction: "Mens versus computer"? Dat schrikbeeld hebben veel mensen. Het blijkt een misverstand dat de overheid met de Nationale Cursus Artificiële intelligentie uit de weg wil helpen.

  Bekijk details van Nationale AI cursus

 • Griffels en penselen

  2 oktober 2019

  Op 1 oktober, tijdens het Kinderboekenbal, is het boek ‘Zeb’ van Gideon Samson bekroond met de Gouden Griffel (best geschreven kinderboek van 2019). Yvonne Jagtenberg ontving de Gouden penseel (best geïllustreerde kinderboek) voor ‘Mijn wonderlijke oom’.

  Bekijk details van Griffels en penselen

 • Expositie vredesposters

  27 september 2019

  Kleurrijke tekeningen gemaakt door leerlingen van groep 7 en 8 van diverse basisscholen zijn van 9 tot 21 oktober te zien in de bibliotheek Venray. Aanleiding: jaarlijkse vredesposter wedstrijd georganiseerd door de Lions Club.

  Bekijk details van Expositie vredesposters

 • Expositie 'Megjes in Kronenberg'

  27 september 2019

  Kronenberg is een klein dorp in Noord-Limburg met ruim elfhonderd inwoners, waarvan 550 ‘megjes’ (Limburgs voor meisjes of vrouwen). Van 2 t/m 31 oktober is er een expositie in de Bibliotheek Horst naar aanleiding van het boek ‘Megjes in Kronenberg’ van Marleen Wijnen.

  Bekijk details van Expositie 'Megjes in Kronenberg'

 • Literaire salon

  24 juli 2019

  De Literaire Salon is een samenwerkingsproject tussen BiblioNu en Literair Café Venray en is bedoeld voor liefhebbers van literatuur. Aan de hand van inleidingen, ondersteund met audiovisueel materiaal, worden schrijver en boek op de twee avonden diepgaand geanalyseerd.

  Bekijk details van Literaire salon

 • StAP

  24 juli 2019

  Vanaf maandag 19 augustus is er in de Bibliotheek Horst een sociaal loket. Een initiatief van de gemeente Horst aan de Maas.

  Bekijk details van StAP