Nieuws

 • Raadselige Roos in Venrays museum

  27 januari 2020

  De gedichten en verhalen van alle prijswinnaars en genomineerden van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos 2019, van literair Café Venray, die in de bundel De Raadselige Roos 2019 zijn gepubliceerd, worden samen met een passend beeldend kunstwerk tot 1 maart 2020 in het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein 1 geëxposeerd.

  Bekijk details van Raadselige Roos in Venrays museum

 • De Venrayse winnaars zijn bekend

  21 januari 2020

  Jette Denissen van basisschool De Klimboom en Senna Conejo van basisschool De Kruudwis zijn de winnaars van de lokale ronde van de voorleeswedstrijd.12 kinderen streden om de felbegeerde titel. De winnaars stromen door naar de regionale ronde op 19 februari in Nieuw-Bergen. Alle regionale kampioenen strijden vervolgens op 16 april in Roermond om de titel Limburgse voorleeskampioen.

  Bekijk details van De Venrayse winnaars zijn bekend

 • Expositie Carnaval

  10 januari 2020

  Ton Sieben toont van 7 februari tot 2 maart in de Bibliotheek Horst foto's van zijn favoriete onderwerp: Carnaval. De bonte kleuren en de vrolijkheid van de mensen vindt hij leuk om vast te leggen. De foto's van deze expositie zijn gemaakt tijdens de laatste drie Horster Parades.

  Bekijk details van Expositie Carnaval

 • Nieuwe directeur-bestuurder

  24 december 2019

  Fons Steggink (33) is vanaf 1 februari 2020 de nieuwe directeur-bestuurder van BiblioNu. Na een intensieve selectie heeft de Raad van Toezicht voor hem gekozen. Steggink woont in Oirschot en is nu nog werkzaam als adviseur Digitale Geletterdheid bij Bibliotheek Eindhoven.

  Bekijk details van Nieuwe directeur-bestuurder

 • Nationale AI cursus

  3 oktober 2019

  Moeten we bang zijn voor artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie? Wat is hype het was is concrete vooruitgang? Nemen robots binnenkort onze banen over? Wordt het net als in science fiction: "Mens versus computer"? Dat schrikbeeld hebben veel mensen. Het blijkt een misverstand dat de overheid met de Nationale Cursus Artificiële intelligentie uit de weg wil helpen.

  Bekijk details van Nationale AI cursus