Nieuws

 • Raadselige Roos

  11 januari 2021

  Literair Café Venray maakt de winnaars van de Raadselige Roos 2020 op You Tube bekend

  Bekijk details van Raadselige Roos

 • Kerstboodschap

  20 december 2020

  De dans tussen samen en apart.

  Bekijk details van Kerstboodschap

 • Dialoog Award

  15 december 2020

  Tijdens de uitzending van Het Alzheimer Café op maandag 14 december gaf Marita Peeters van het Taalcafé bij de bibliotheek Venray de Dialoog Award door aan JokeHalmans van Het Alzheimer Café Venray. De Dialoog Award van Venray in Dialoog wordt jaarlijks doorgegeven aan een persoon of organisatie die de dialoog in de samenleving bevordert.

  Bekijk details van Dialoog Award

 • Boeiende lezing Franca Treur

  14 december 2020

  Boeiende lezing afgelopen zondag in de Bibliotheek Venray van Franca Treur over haar laatste boek “Hoor nu mijn stem”. Na een inleiding van Stan Verhaag vertelde Franca over haar nieuwe boek waarin, net als het in 2009 uitgebrachte boek ‘Dorsvloer vol confetti’, het gereformeerd milieu een rol speelt.

  Bekijk details van Boeiende lezing Franca Treur

 • Ontdek de geschiedenis van de Nederlandstalige literatuur

  2 december 2020

  Of het nou voor een verslag voor school is, een werkstuk voor je studie of gewoon uit eigen interesse: op de vernieuwde website literatuurgeschiedenis.org lees je van alles over literaire teksten van de middeleeuwen tot nu en leer je meer over de schrijvers, thema's en stromingen.

  Bekijk details van Ontdek de geschiedenis van de Nederlandstalige literatuur

 • Programma Literair Café

  2 september 2020

  Het nieuwe programma van het Literair Café voor het seizoen 2020-2021 is bekend. Er zijn ook twee inhaal schrijversbijeenkomsten van begin 2020. In verband met het Coronavirus zijn de bijeenkomsten niet in het Theehuis in het Odapark, maar in de Bibliotheek Venray. Hieronder meer informatie over de regels en het programma

  Bekijk details van Programma Literair Café