Nieuws

 • Sinterklaasfeest in Taalcafé

  9 december 2019

  Donderdag 5 december stond het wekelijkse taalcafé in de bibliotheek Venray in het teken van Sinterklaas. In de weken voorafgaand aan deze middag is er uitgebreid gesproken over het Sinterklaasfeest en Kerstmis in Nederland.

  Bekijk details van Sinterklaasfeest in Taalcafé

 • Symposium Vluchtelingen!? Toen en nu

  7 december 2019

  Wat betekent vrijheid? De HAVO4-leerlingen van het Raayland College gingen vrijdag 6 december met deze vraag aan de slag tijdens het mini-symposium Vluchtelingen?! Toen en Nu. Verdeeld over vier locaties in het centrum van Venray luisterden ze naar verhalen en ervaringsdeskundigen over 75 jaar Vrijheid.

  Bekijk details van Symposium Vluchtelingen!? Toen en nu

 • Blij verrast!

  4 december 2019

  BiblioNu werd blij verrast door de organisatie van STAP, steun-adviespunt in de Bibliotheek Horst. Als dank voor de prettige samenwerking kreeg de bibliotheek (maar vestigingshoofd Elly in het bijzonder, voor haar inzet) een prachtige bos bloemen.

  Bekijk details van Blij verrast!

 • Nationale AI cursus

  3 oktober 2019

  Moeten we bang zijn voor artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie? Wat is hype het was is concrete vooruitgang? Nemen robots binnenkort onze banen over? Wordt het net als in science fiction: "Mens versus computer"? Dat schrikbeeld hebben veel mensen. Het blijkt een misverstand dat de overheid met de Nationale Cursus Artificiële intelligentie uit de weg wil helpen.

  Bekijk details van Nationale AI cursus