Nieuws

Schouwburgavond met Tommy Wieringa

Literair Café Venray viert het 25-jarig jubileum met de komst van Tommy Wieringa. Op maandag 12 maart om 19.00 uur. Het boek "De dood van Murat Idrissi" staat centraal. 

Expositie Lezen is TOP

Werkstukken gemaakt door eerstejaarsleerlingen van  ROC Gilde opleidingen n.a.v. de gelezen boeken van schrijfster Miriam Mous. Een selectie van de creaties is in Venray in de jongerenhoek te zien. 

Waterspelletjes

In Horst is het project Horst aan het Water met op woensdag 18 april van 14.30-16.30 uur een middag vol waterpret voor de allerjongsten tm 4 jaar en hun ouders. Kom luisteren naar "Een slokje kikker", de voorleesactiviteit van de bibliotheek. I

Of kom in Venray op woensdagmiddag 18 april diverse waterspelletjes doen.

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Aangepaste openingstijden

  27 maart 2018

  Vrijdag 27 april gesloten i.v.m. Koningsdag. Vrijdag 4 mei sluit de bibliotheek om 17.30 uur i.v.m. de Dodenherdenking.

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden

 • Cursus Digisterker

  19 maart 2018

  De bibliotheek heeft weer een aantal cursisten wegwijs gemaakt op de websites van de digitale overheid. Ook interesse? Meld u aan voor de cursus. Bel naar (077) 398 23 39 of mail naar horst@biblionu.nl. Voor Venray mail naar venray@biblionu.nl of bel naar (0478) 58 19 70.

  Bekijk details van Cursus Digisterker

 • Winnaars regionale voorleesronde

  13 maart 2018

  Na een spannende regionale voorleesronde van BiblioNu en Biblioplus zijn als winnaars uit de bus gekomen: Rens Gommans - Mariaschool Tienray, Chizaram Ukanwa – BS de Weisterbeek Horst en Mila Peeters - BS de Heggerank Heijen.

  Bekijk details van Winnaars regionale voorleesronde

 • Geslaagd debat juniorsalon

  8 maart 2018

  Het was een geslaagd debat dat 7 maart gevoerd werd tussen jongeren onder leiding van Stan Verhaag. Onderwerpen waren literatuur, de functie van literatuur, de werkelijkheid en de verschillende problematieken die aan de orde komen in de roman De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa.

  Bekijk details van Geslaagd debat juniorsalon

 • Winnaars voorleeswedstrijd Horst aan de Maas

  5 februari 2018

  Rens Gommans (Mariaschool), Lieke Joppen (de Samensprong) en Chizaram Ukanwa (de Weisterbeek) zijn de winnaars. Proficiat!

  Bekijk details van Winnaars voorleeswedstrijd Horst aan de Maas

 • Gemeente in gesprek over zorg

  29 januari 2018

  De gemeente Venray wil burgers betrekken bij de nieuwe plannen voor de zorg. Medewerkers bezoeken op woensdag 21 februari van 13.30 – 15.30 uur de bibliotheek Venray.

  Bekijk details van Gemeente in gesprek over zorg

 • winnaars Venrayse voorleeswedstrijd

  26 januari 2018

  Sjoerd Liebrand van basissschool de Meent en Beau Joosten van basisschool Eigenwijs zijn de winnaars van de lokale voorleeswedstrijd in Venray.

  Bekijk details van winnaars Venrayse voorleeswedstrijd

 • Raadselige Roos 2017

  23 januari 2018

  De Venrayse schrijfwedstrijd 'Raadselige Roos' bestaat vijfentwintig jaar. Dit jaar was het thema: De teugels laten vieren. De prijswinnaars werden 14 januari jl. gehuldigd. Tot 22 februari wordt hier in de etalage van de Bibliotheek Venray aandacht aan besteed.

  Bekijk details van Raadselige Roos 2017

 • Poëzieweek

  27 november 2017

  In 2018 vindt de Poëzieweek plaats van 25 t/m 31 januari Speciaal voor leden van de bibliotheek schreef dichter-theatermaker Peter Verhelst een gloednieuw gedicht. Tijdens de Poëzieweek 2018 doet de bibliotheek het gedicht als poster cadeau.

  Bekijk details van Poëzieweek

 • Nationale Voorleesdagen

  27 november 2017

  24 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het traditionele voorleesontbijt.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen

Winnaars provinciale ronde voorleeswedstrijd

Rens Gommans van Mariaschool uit Tienray en Chizaram Ukanwa van Basisschool Weisterbeek uit Horst zijn respectievelijk tweede en derde geworden bij de Provinciale Finale van de Nationale Voorleedwedstrijd 2018.Rens moest de spits afbijten en heeft ons met zijn voorgelezen stukje geleerd dat alle heksen vrouwen zijn, de zaal was muisstil.Chizaram kreeg de zaal aan het lachen door een stukje voor te lezen uit een Dagboek van een Muts.De winnaar werd Mila Peeters uit Heijen, zij mag Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 23 mei in Amstelveen.