Nieuws

 • Expositie Heidi Siemes

  30 juli 2018

  Van 1 tot en met 30 september exposeert Heidi Siemes met haar abstracte kleurrijke schilderijen in de bibliotheek in Venray.

  Bekijk details van Expositie Heidi Siemes

 • Welverdiende vakantie voor taalcursisten

  10 juli 2018

  3 juli was er bij BiblioNu de laatste taalcursus voor de grote vakantie. Er is nog hard gewerkt, maar daarna werden de cursisten beloond met een deelnamecertificaat. Dit werd in de bibliotheek Horst uitgereikt door wethouder Birgit op de Laak. De vrijwilligers ontvingen een mooie bos bloemen voor hun geweldige inzet dit jaar. Wat zijn de cursisten toch gemotiveerd. Met ‘hughs’ en knuffels ging iedereen met een goed gevoel de vakantie in. Nu al fijn om 21 augustus iedereen weer te zien!

  Bekijk details van Welverdiende vakantie voor taalcursisten

 • Inloggen in Mijn menu

  4 juli 2018

  In verband met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is het niet langer mogelijk om in Mijn Menu (webcatalogus) in te loggen met een pincode. Voor het inloggen is een gebruikersnaam (of pasnummer) en wachtwoord nodig. Dat geldt ook voor kinderen onder de 8 jaar.

  Bekijk details van Inloggen in Mijn menu

 • Cursus verhalen schrijven

  4 juli 2018

  Schrijfdocente Esther van der Werf geeft in 6 lessen oefeningen en uitleg. Zo leer je de gereedschappen kennen die nodig zijn om een goed verhaal te schrijven, maar ook hoe je tot inspiratie kunt komen.

  Bekijk details van Cursus verhalen schrijven

 • Winnaars Kinderjury 2018

  28 juni 2018

  'De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen' van Andy Griffiths en Terry Denton en 'Het leven van een loser 11 - Drie keer niks' van Jeff Kinney, zijn de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018. 25.000 kinderen brachten hun stem uit.

  Bekijk details van Winnaars Kinderjury 2018

 • Alles uit de kast om jongeren aan het lezen te krijgen

  26 juni 2018

  Jongeren lezen graag waar gebeurde verhalen. Op het CITAVERDE College wordt in leerjaar 2 van het vmbo ieder jaar een leesproject georganiseerd. Samen met de Bibliotheek Horst is dit jaar gekozen voor het thema ‘waargebeurde verhalen’. Door middel van een quiz hebben de leerlingen de collectie van de bibliotheek leren kennen en hebben kennis gemaakt met de boeken van de Slashserie. Het project werd donderdag 21 juni afgerond met een bezoek van een schrijver en hoofdpersoon.

  Bekijk details van Alles uit de kast om jongeren aan het lezen te krijgen

 • Expositie kunstwerkplaats

  20 juni 2018

  Diverse en verrassende creaties gemaakt door deelnemers van de Kunstwerkplaats. Te zien van 1 – 31 juli in de Bibliotheek Venray.

  Bekijk details van Expositie kunstwerkplaats

 • Winnaar Jonge Jury

  12 juni 2018

  Pijn van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2018

  Bekijk details van Winnaar Jonge Jury

 • Expo Beej Mooren Naeve

  25 mei 2018

  Prensentatie van het Dienstencentrum beej Mooren naeve van 15 juni t/m 30 juli in de Bibliotheek Horst.

  Bekijk details van Expo Beej Mooren Naeve