Nederland Leest

Nederland Leest gaat over eten. Omdat wij zijn wat we eten.  

De mens eet al heel lang niet meer om alleen maar in leven te blijven of zijn kroost te kunnen onderhouden. We eten ook om de juiste mineralen, eiwitten en vitamines binnen te krijgen waardoor een gemeenschap gezond blijft of zelfs sterker wordt. Plantaardig en dierlijk voedsel heeft al honderdduizenden jaren een zeer belangrijke plek in het leven van de mens genomen.

Daarom is de tijd rijp om de hele maand november Nederland Leest te wijden aan Voeding.

 

Geschenkboek

Voor leden ligt een exclusief voor de bibliotheek geschreven boek klaar.* Vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.  

5 auteurs hebben het thema vanuit hun eigen expertise benaderd. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk heerlijke recepten.

* zolang de voorraad strekt

Het boek is ook als e-book te lezen

 

Maak kans op wat lekkers

Versier de kleurplaat met jouw favoriete lekkernij en lever deze 7 november in bij de bieb in Horst. Zo maak je kans op iets lekkers.

De kleurplaat is af te halen bij de bibliotheek Horst of hier te downloaden.

Proeverij in de bibliotheek Horst

Hou je van lekker eten? Kom woensdag 7 november van 14.00 tot 16.00 uur naar de Bibliotheek Horst

Met lekkernijen van: Akkie’s tuin, His Hope, NatuurWijzer/Natuurlijke Kijk, Gaan met L.e.F., Diëtistenpraktijk Reijnders-Heyligers, Fairtrade, Gezondste regio 2025, Internationale Schakelklas Taalrijk en cursisten De kracht van taal Bibliotheek.

Kinderen kunnen in een bijzondere Luister en FluisterTuin planten en zaaien.

Nederland Leest winactie

Doe mee met de Nederland Leest winactie en maak kans op een geschenkboek met je eigen Nederland Leest cover.

Wat moet je doen? Deel op Facebook, Twitter of Instagram een foto van je eigen culinaire maaltijd in de stijl van het geschenkboek Je bent wat je leest.  Maak daarbij gebruik van de hashtag #jebentwatjeleest2018. Iedereen kan meedoen tot 30 november 2018. In de eerste week van december wordt de winnaar bekend gemaakt.