Maand van de Geschiedenis

Op 7 oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, organiseren BiblioNu, Literair Café Venray, gemeentearchief Venray en LGOG kring Venray een lezing van Alma en Marita Mathijssen in de Bibliotheek Venray.

De lezing

Alma en Marita Mathijsen zijn de auteurs van het essay ‘Niet schrikken Mama’ dat speciaal geschreven is voor het thema Zij/Hij. Het essay is een briefwisseling tussen moeder en dochter waarin zij de verhoudingen tussen de seksen in de geschiedenis én in het heden onderzoeken.

  • De lezing is van 19.30 - 21.30 uur, (inloop vanaf 19.00 uur).
  • Entree : 5,00 pp. De toegang is gratis voor LGOG-leden en LCV-pashouders op
    vertoon van lidmaatschapskaart LGOG of seizoenpas LCV.
  • Aanmeldenvia mail naar: lgog.venray@gmail.com, mét vermelding van naam en nummerlidmaatschapskaart (LGOG) of seizoenpas (LCV).
  • Er zijn 100 plaatsenbeschikbaar. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.

Exposities

  • In de Bibliotheek Horst is er de hele maand oktober een tentoonstelling gebaseerd op het boek “Megjes in Kronenberg” van Marleen Wijnen.
  • In de publiekshal van het gemeentehuis van Venray is de presentatie “Vrouwen van Venray” bestaande uit portretten van 7 vrouwen, die een bijzondere rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Venray én/of symbool staan voor een grotere groep vrouwen met een bepaalde functie te bekijken.  

Over de Maand van de Geschiedenis

Dit is het geschiedenisevenement van Nederland dat in 2019 voor de 16e keer wordt georganiseerd. Dit jaar met het thema Zij/Hij. De focus bij het thema ligt op de vrouwengeschiedenis.