Liederentafel

Van 9 tot en met 15 september is het weer de Week van de Alfabetisering. Doel en samenleving creëren met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. Op 12 september wordt het een vrolijke boel bij het Taalcafé in de Bibliotheek Venray dat BiblioNu elke donderdag organiseert. De lokaal bekende zanggroep de Liederentafel is te gast.

Liederentafel

De Liederentafel is een groep van 20 enthousiaste zangers, een accordeonist en gitarist. Tijdens hun optredens zingen ze Nederlandstalige liedjes met de bezoekers. De ultieme uitdaging ligt 12 september in het aanleren van 1 liedje aan het gemengde, internationale publiek bestaande uit mensen die de taal leren, en mensen van wie Nederlands wel de moedertaal is. Het zingen kan dus niet anders dan een groot succes worden.

Samen zingen werkt

Onderzoeken wijzen uit dat het leren van een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat geldt voor volwassenen net zo goed als voor kinderen. Maar waar het bij het Taalcafé vooral om gaat is ook om even te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen die Nederlands wil leren of uit volle borst wil meezingen is van harte welkom.

Het Taalcafé in de Bibliotheek Venray is open van 13.00 tot 14.00 uur.