Week van de Mediawijsheid

Hoe ervaar jij de online wereld? Voel je je er verbonden en veilig? We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar de online wereld staat ook onder druk. Hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden? De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online. 

Webinar gamen: hobby of probleem

Veel jongeren gamen weleens. Hoe kan je daar als ouder mee omgaan? Wanneer moet je je zorgen maken? Webinar op 8 november georganiseerd door afdeling Preventie van Vincent van Gogh.

Naar de agenda

Webinar speciaal voor professionals

Voor JOGG Venray staat de online mediaomgeving centraal en is er samen met partners (extra) aandacht voor mediawijsheid. Op maandag 8 november van 16:00 tot 17:00 uur is er voor alle professionals die werken met jeugd en jongeren in de gemeente Venray, een Webinar met gaming en esports expert Koen Schobbers.

Meer info en aanmelden

Webinar: Samen sociaal online

Volg op 9 november om 20 uur de gratis landelijke webinar van Denise Bontje. Hij neemt ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar.

Naar de agenda

Webinar: Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

Volg op 11 november om 20 uur de gratis landelijke webinar van Jacqueline Kleijer voor ouders met kinderen tussen 12 en 18 jaar.

Naar de agenda

XpeditieBieb Dash &Dots robots programmeren

Met de robots Dash & Dot leren kinderen spelenderwijs op een uitdagende en educatieve manier de vaardigheden van het programmeren. Dash & Dot zorgen ervoor dat de creativiteit en verbeelding van kinderen tot leven komen. Ervaring is niet nodig, iedereen kan met deze robots aan de slag.

Er zijn drie versies voor verschillende leeftijdsgroepen.

Week van de mediawijsheid

week van de mediawijsheid

Van 5 t/m 12 november is de Week van de Mediawijsheid.

HoeZoMediawijs?

Hoezomediawijs

Ga op HoeZoMediawijs.nl aan de slag met mediawijze thema’s.

Speel de DataDetox Game

Speel de DataDetox Game!

Stap op je surfplank en leer alles over digitale privacy in de DataDetox Game! Ga slim om met cookies en vind de schat van hacker Ultra. 

Isdatechtzo?

Meer weten over nepnieuws

Nepnieuws, hoax, fabeltjes.. nepnieuws is  misleidende en onjuiste informatie. Herken jij een nepbericht? 

MediaMatties

Naar MediaMatties

Zijn jullie het thuis altijd met elkaar eens over gamen, sociale media en internet? Test het in MediaMatties, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders.

Wat is phishing?

Jeroen en Sander hebben het over phishing. Wat is phishing en wat kun je eraan doen? Daarnaast kun je je eigen kennis over online privacy testen met een leuke quiz.

Alles over nepnieuws

In deze online editie van de Kleinste Privacyshow gaat het over nepnieuws. Wat is nepnieuws? En hoe herken je nepnieuws? Daarnaast hebben we natuurlijk weer een leuke quiz voor je!

Veilige wachtwoorden

Met alle accounts die je moet beheren zijn veilige wachtwoorden heel belangrijk. Maar hoe maak je een veilig wachtwoord? En wat is eigenlijk een wachtzin? Je leert het allemaal!

Boeken

E-books