BoekStart

Het begint met lezen

Om taal te leren zijn jonge kinderen afhankelijk van wat zij om zich heen horen. Jonge kinderen kunnen immers nog niet lezen. Alle taal die zij leren, is taal die via de oren naar binnenkomt. Voor een goede taalontwikkeling moeten jonge kinderen veel taal horen.

Al lezen vanaf drie maanden

Baby's kunnen vanaf ongeveer 21 weken in de buik al horen. En eenmaal geboren begint de snelle taalontwikkeling écht. Het is belangrijk dat je veel praat tegen en met je kindje. Al vanaf drie maanden kun je samen boekjes lezen - plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen, liedjes zingen. Dat versterkt bovendien de band met je baby.

Lees je kinderen al als baby veel voor, dan zijn ze later aanmerkelijk beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. 

Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStartkoffertje

Actie:

Download de enige échte waardebon voor het BoekStartkoffertje voor je baby. Hiermee kan je het bekende oranje koffertje met twee leuke prentenboekjes voor je baby GRATIS ophalen bij BiblioNu.  

Met BoekStart krijg je GRATIS...

  • Een waardebon bij het consultatiebureau na de geboorte van je kindje. Met deze waardebon haal je vervolgens je BoekStartkoffertje op bij de Bibliotheek.
  • Een gratis proeflidmaatschap van drie maanden bij BiblioNu.
    Meer weten of gebruik maken van dit aanbod? Vraag het onze medewerkers.
  • Een gratis lidmaatschap van BiblioNu voor je baby.

Koffertje ophalen en lid worden? Dat kan in de bibliotheken Horst aan de Maas en Venray dagelijks van 14:00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13:00 uur. Denk wel aan een legitimatiebewijs.

Wat zit er in het BoekStartkoffertje?

App en boekentips

Download gratis de BoekStart app!
Een app boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.   

Boekentips voor je kindje
Welke boeken kun je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? Onder deze knop vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.