Mediaopvoeding

Jeugd 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen
van 0 tot 6 jaar en geeft tips over mediagebruik. 

Media Ukkiedagen bij BiblioNu

Tijdens de Media Ukkie Dagen besteedt de bibliotheek extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. Met antwoord op vragen, zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet?

Gratis Media Ukkietas

Wil jij samen met je kind plezier beleven tijdens de Media Ukkie Dagen? Haal de gratis Ukkietas op bij de Bibliotheek in Venray op 26 maart.
Of een keer van 29 maart t/m 2 april. Ophalen kan dan tussen 11.00 uur en 12.00 uur of tussen 15.00 uur en 16.00 uur. Zorg dat je er op tijd bij bent, want op is op.

Ukkietas
De tas is samengesteld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. In iedere Ukkietas zit een mooi prentenboekje, een Media Groei boekje, een knuffeltje met QR-code, een houten vlinder, bloemenzaadjes en informatie over digitale prentenboeken en apps. Bij de spullen uit de Ukkietas ontvang je tips voor online en offline activiteiten met je kind.  

Digtiaal voorleesuurtje

Op vrijdag 26 maart om 15.00 uur wordt er via livestream een prachtig voorjaarsverhaal voorgelezen. Aanmelden kan vanaf donderdag 18 maart t/m woensdag 24 maart via de activiteitenshop van BiblioNu. Na het voorlezen kun je met je kind bijvoorbeeld de houten vlinder uit de Ukkietas versieren en napraten over het verhaal.

Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken en doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

Opgroeien in een wereld vol media

Kinderen groeien op in een wereld van digitale media. Bekijk en filmpje van Netwerk Mediawijsheid.

Landelijk webinar mediagebruik

Op 31 maart om 20 uur geeft Denise Bontje een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen over mediagebruik.   

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. Log in met je Bibliotheekaccount om de filmpjes te bekijken.

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen kreeg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar. Hier alle mediamomentjes op een rijtje: