Heb jij ook een mooi boek gelezen dat IEDEREEN moet lezen?
Schrijf een recensie en stuur die naar info@biblionu.nl

Like ons ook op Facebook.

Banana het maffe paard

Iris van basisschool De Dobbelsteen zou dit boek niet uitgekozen hebben want ze vindt het niet zo'n leuke titel.

"Ik heb het boek toch gepakt, want ja, ik wou het toch lezen. Toen ik het gelezen had vond ik het toch een leuk boek en heb ik tegen vriendinnen gezegd dat het een leuk boek was. Maar zij vonden het ook niet zo’n leuke titel. Ze hebben het toch gelezen en vonden het ook een leuk boek en zo ging het door.

Het ging over een paard waar je niet goed op kunt rijden maar iedereen probeerde het. Het ging bij iedereen niet goed. Zij konden allemaal niet langer dan 1 minuut er op blijven zitten. Maar toen kwam het nieuwe meisje en had een weddenschap met een jongen van de manege. Ze ging elke dag naar Banana en aaide hem. Zij bestelde ook een paardendagblad. En toen was het zo ver. In het begin ging het fout maar daarna raakte het paard gewend en toen kon iedereen op hem rijden.  

Bens boot

Bente Frederix vindt "Bens Boot" van Pieter Koolwijk een superboek! Lees hieronder waarom.   

Het boek gaat over Ben, een jongen die sterft. Er zit ook humor in het verhaal en dat vind ik er zo leuk aan. Het is een mooi boek om voor te lezen. Als je een boek wilt met veel actie dan is dit niet het juiste boek voor jou.

Het karavaantje van alleen

Puck Cox heeft het boek "Het karavaantje van alleen" van Linda van Mieghem gelezen. Ze schrijft erover:

Bo vindt een groot ei. De volgende ochtend is het ei gebroken. Bo maakt een lange reis. Zij ontmoet veel dieren die alleen zijn. Voor kinderen die al best goed kunnen lezen is dit denk ik een leuk boek!

Opa laat zijn tenen zien

Ilse van basisschool De Dobbelsteen vond het maar een rare titel. Ze heeft het boek toch gekozen omdat ze wel van rare titels houdt.

"Toen maakte ik het boek open en zag ik een strip en ik vind strips best wel leuk. De volgende bladzijden zag ik een andere strip maar dat vind ik niet zo leuk. Maar ik heb wel doorgelezen want het was wel spannend. Ik raad "Opa laat zijn tenen zien" wel aan als je van strips houdt en anders niet".

Quiz: Wat vind ik niet leuk aan dit boek?

  • A: dat het een strip is
  • B: dat het verschillenden strips zijn
  • C: dat het een gewoon leesboek is

 

In Schemerland

Maartje Engelen vindt "In schemerland" van Astrid Lindgren & Marit Törnqvist een super leuk boek! Ze schrijft:

Het gaat over een jongetje dat niet kan lopen. Hij gaat elke avond naar Schemerland. In Schemerland kan alles! Het is een verzonnen boek, alles is mogelijk. Een boek om lekker zelf te lezen.

Iris, Ilse en Suze van basisschool de Dobbelsteen raden de boeken Banana het maffe paard, Dogzombies voor altijd en Opa laat zijn tenen zien aan. Op deze pagina lees je waarom.

Tom Groot - Dogzombies voor altijd

Suze van basisschool De Dobbelsteen vond dat het boek er aan de voorkant heel mooi uitzag. Dus las ze de achterkant. Dat was ook mooi gemaakt.  

"Het klonk heel leuk dus ik nam hem. Het was gemakkelijk om het te lezen en er zaten leuke tekeningetjes bij. Maar heel soms had ik er niet zo veel zin in, maar ik wou hem niet ruilen. Ik raad aan dat iedereen dit mag en kan lezen. Maar helaas moest het boek afgepakt worden voor de andere klassen, want ik wou nog zo graag nog meer lezen"

Iemand wou graag huisdieren maar dat mocht niet van zijn vader en moeder. Hij ging met een vriendje spelen en die had een slang. Dus hij nam hem mee naar huis, want dat vriendje ging op vakantie. Maar van de ouders mocht hij geen huisdier dus hij moest heel stil zijn. Maar helaas weet ik het niet meer verder.

 

Bente, Maartje en Puck zitten in groep 6 van basisschool Megelsheim.
Op verzoek van BiblioNu hebben zij een boek gelezen dat ze graag willen bespreken.

Bens Boot, In schemerland en Het karavaantje zijn superleuke boeken die je niet mag missen.