12 jaar en ouder

Ben je 12 jaar of ouder en ben je op zoek naar een leuk boek of informatie over boeken of schrijvers? Hier vind je het laatste boekennieuws, leuke leestips en informatie over schrijvers en illustratoren en kun je zien wat voor theatervoorstellingen en tentoonstellingen er op dit moment lopen. En natuurlijk vind je hier ook informatie voor school.

Boeken voor 12 jaar en ouder

Jonge Jury 2018

Ben je tussen de 12 en 16? Dan bij JIJ de Jonge Jury! Stem mee en maak kans op kaartjes voor een escape room bij jou in de buurt!

Boekennieuws

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Auteurs en illustratoren

Wil je iets weten over een schrijver of een tekenaar? We hebben van heel veel schrijvers en tekenaars op een rijtje gezet wanneer ze geboren zijn, welke boeken ze hebben geschreven en waar die over gaan, wat ze allemaal nog meer doen behalve tekenen en schrijven... Kortom, bijna alles. En als je het niet kunt vinden, kun je ons een mailtje sturen.

Interactieve animaties

100 Interactieve animaties zijn nu beschikbaar voor het onderwijs. De thema's zijn: De aarde, De mens, Dieren & planten en Techniek. Bekijk de mogelijkheden en vraag een inlog aan!

Leestips

Iets vervelends gebeurd op internet?

Op Meldknop.nl vind je meer informatie en advies.

Uittreksels en zo

Hier vind je handige  links voor het maken van een werkstuk en informatie over schrijvers en boeken.

Lezen voor de lijst 12+

Zit je op het vmbo of in de onderbouw havo/vwo en zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Kijk dan in onze themalijsten Lezen voor de lijst. Zo kun je een boek kiezen dat past bij jouw leesniveau en schooltype.

Lezen voor de lijst 15+

Zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Kijk dan in onze themalijsten Lezen voor de lijst / Bovenbouw. Ze zijn geordend naar zes leesniveaus, van makkelijke tot zeer pittige boeken. Zo kun je een boek kiezen dat past bij jouw leesniveau en schooltype.

Auteur van de maand