Het lieve vogeltje Coco

Het lieve vogeltje Coco

Het prentenboek van het jaar 2021 is 'Coco kan het!' geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. In 'Coco kan het!' kun je lezen over het lieve vogeltje Coco dat vliegen zo spannend vindt. Het boek heeft prachtige illustraties en een mooi verhaal over het verzamelen van moed en meer kunnen dan je denkt.

Bang om te vliegen

Het boek vertelt over kleine Coco die niet durft vliegen. Ze is bang. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar ze denkt ook aan de leuke dingen. Wat als het wél lukt dan kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? 

Meer kunnen dan je denkt

Coco kan het! is een mooi verhaal over het uitslaan van je vleugels, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. De teksten hebben veel humor geschreven in zich. En de illustraties zijn prachtig en kleurrijk.

Loes Riphagen

Schrijver en illustrator van Coco kan het! is Loes Riphagen. Zij heeft al vele boeken op haar naam staan waarvan diversen bekroond zijn in binnen- en buitenland. Andere boeken van Loes Riphagen zijn: Kat en Vis, Kreukel, De grootste griezel, Bij de neus genomen, Zzz, Vlieg op dikke bromvlieg!, De gele olifant en nog vele anderen.

In dit filmpje leest Loes een stukje voor uit Coco kan het!