Nationale Voorleeswedstrijd

28 schoolkampioenen uit de regio Horst aan de Maas en Venray hebben deelgenomen aan de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De winnaars

Lars Peeters van basisschool de Kameleon (Grubbenvorst) en Angel Driessen van basisschool de Brink (Melderslo) hebben de Horster voorronde gewonnen. Isis Vennekens van basisschool De Peddepoel (Wanssum) en Brent Burger van basisschool De Bongerd (Venray) wonnen in Venray.

De voorlezers werden aangemoedigd door hun supporters. In Horst zat de raadzaal van het Gemeentehuis bomvol. In Venray de aula van het Raayland College. De voorlezers werden om de beurt door de presentator naar voren gehaald en lazen voor uit een door henzelf gekozen boek. Lars Peeters las voor uit het boek: “De veertiende goudvis” van J.L. Holm. Angel Driessen uit “Het geheim van de verdwenen kinderen” van F. van Pamelen. Isis Vennekens uit “Zsa Zsa” van Janneke Schotveld. Brent Burger u “Raveleijn” van Paul van Loon.

Het vervolg

De 4 winnaars zullen BiblioNu vertegenwoordigen tijdens de regionale ronde van Noord-Limburg op 21 maart 10.00 uur in de Schouwburg Venray. Daar zullen zij strijden om een plaats in de provinciale finale die in april in Roermond wordt gehouden. De winnaar wordt Limburgs Voorleeskampioen en zal in mei onze provincie vertegenwoordigen.

We wensen de 4 kampioen veel succes in de volgende ronde!!