De Gruffalo: voorlezen en knutselen

10 april vanaf 15.00 uur is er een interactieve voorleesactiviteit in de Bibliotheek Horst. Lees meer...

Doe mee met de Kinderjury!

Ontdek jouw nieuwe favoriete boek met de Nederlandse Kinderjury. De leesweken zijn van 6 t/m 19 mei. Van 20 t/m 26 mei kun je op je favoriete boeken stemmen. In de bibliotheek zijn de Kinderjuryboeken van 2019 voorzien van een sticker. Zo zijn ze makkelijk te vinden.

Meeluisterboek

Voor kinderen vanaf 7 jaar die lezen lastig vinden. Luister naar de tekst terwijl je het boek leest. Op het boek staat een code die op de site meeluisterboek.nl ingevuld moet worden. De verhalen zijn toegankelijk geschreven en prachtig ge├»llustreerd.

Bieb Magazine

In Bieb Magazine staan handige tips & trucs over lezen en voorlezen, de beste kinder-boeken, weetjes over mediawijsheid en de leukste apps voor kinderen.

Werkstuk of spreekbeurt

Makkelijk Lezen Plein

Met materialen voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Klik hier voor meer info.

Meer weten over de meest gelezen thema's, populaire boeken of favoriete series? Dat vind je op jeugdbibliotheek.nl

Nationale Voorleeswedstrijd

28 schoolkampioenen uit de regio Horst aan de Maas en Venray hebben deelgenomen aan de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd.  

Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt je daarbij! Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.