Rustig studeren...

In de bibliotheken Horst en Venray kun je rustig studeren. Er is gratis WiFi en er is koffie en thee verkrijgbaar.   

Superboek van Passend Lezen

Voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt. Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden. Heb je een leesbeperking en ben je onder de 18 jaar? Word dan nu gratis lid van Passend Lezen!  

Bronnenonderzoek

Hoe vind je goede bronnen voor een scriptie of werkstuk? Bekijk de tips.

Site met actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Handig voor werkstukken en spreekbeurten. zoek en vind talloze dossiers met artikelen, foto's, websites, enz. Regelmatig komen er nieuwe dossiers bij.

Wel zin in een boek, maar geen zin om te lézen? Probeer de LuisterBieb, een app met mooie luisterboeken. Gratis te downloaden voor tablet of smartphone.

Uittreksels en zo

Hier vind je handige links voor het vinden van een uittreksel, het maken van een werkstuk en voorbereiding op je eindexamen.

Ik vind lezen leuk

Er ZIJN jongeren die lezen gewoon leuk vinden! Bekijk de video en ervaar waarom.

Ben je niet “van de boeken” maar kijk je liever filmpjes? Bij Schooltv vind je heel veel filmpjes met uitleg over allerlei thema’s.

Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek organiseert vrijetijds-activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, literatuur en schrijven, en voor jongeren in het bijzonder.