Rustig studeren...

In de bibliotheken Horst en Venray kun je rustig studeren. Er is gratis WiFi en er is koffie en thee verkrijgbaar.   

Jonge Jury

Tot 30 april kun je weer stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury. Stem op je favoriete boek. En als je je gegevens achterlaat, maak je ook nog eens kans om zelf een prijs te winnen!

Superboek van Passend Lezen

Voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt. Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden. Heb je een leesbeperking en ben je onder de 18 jaar? Word dan nu gratis lid van Passend Lezen!  

Bronnenonderzoek

Hoe vind je goede bronnen voor een scriptie of werkstuk? Bekijk de tips.

Site met actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Handig voor werkstukken en spreekbeurten. zoek en vind talloze dossiers met artikelen, foto's, websites, enz. Regelmatig komen er nieuwe dossiers bij.

Wel zin in een boek, maar geen zin om te lézen? Probeer de LuisterBieb, een app met mooie luisterboeken. Gratis te downloaden voor tablet of smartphone.

Slash boeken: waargebeurde verhalen

Waargebeurde verhalen geschreven door jongeren in samenwerking met een schrijver. Kleileuk om te lezen. Dat gaan leerlingen van alle 2e klassen VMBO van het Citaverde College ook ontdekken. Zij gaan de komende weken een boek uit de zogenaamde Slash-serie lezen.

De leerlingen zijn bij de bibliotheek Horst op bezoek geweest voor de start van hun leesproject. Daar hebben ze een Kahoot-quiz gedaan over de Slash-serie en wat je allemaal wel (of niet) kunt en mag in de bibliotheek. Daarnaast hebben ze een opdracht gedaan over het verschil tussen echt nieuws en ‘fake news’: hoe kun je er achter komen wat nou waar is?

 

Uittreksels en zo

Hier vind je handige links voor het vinden van een uittreksel, het maken van een werkstuk en voorbereiding op je eindexamen.

Ik vind lezen leuk

Er ZIJN jongeren die lezen gewoon leuk vinden! Bekijk de video en ervaar waarom.

Ben je niet “van de boeken” maar kijk je liever filmpjes? Bij Schooltv vind je heel veel filmpjes met uitleg over allerlei thema’s.

Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek organiseert vrijetijds-activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, literatuur en schrijven, en voor jongeren in het bijzonder.

Poëzie en kunst

31 januari 2019 was het de Dag van de Poëzie. Ook bij het Dendron College. Voorafgaand aan deze dag hadden alle derde klassen een winnaar gekozen uit de gedichten die ze zelf schreven. De winnaars van deze klassen droegen hun gedicht voor aan hun mede-leerlingen én de jury.

Naast het dichten gingen VMBO-leerlingen ook aan de slag met kunstwerken bij hun eigen gedicht. De tekeningen, collages en schilderwerken sierden de aula tijdens de Dag van de Poëzie én de Open Dag van het Dendron College.


Een selectie van deze kunstwerken is nu te zien in de bibliotheek in Horst.