Klik&Tik: computercursus voor beginners

 • Klik&Tik

  Klik & Tik is een online oefenprogramma waarmee met behulp van korte video's basisvaardigheden zoals websites bekijken, e-mailen en downloaden uitgelegd worden. Speciaal voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is gratis in de bibliotheek te volgen.

 • Klik&Tik: de start

  Er wordt steeds meer via de computer of op internet geregeld. Dan is het fijn als iemand je eenvoudig uitlegt hoe de computer werkt. Je leert de computer aan- en uitzetten, omgaan met een muis, naar internet gaan en websites zoeken.

 • Klik&Tik: de basis

  Hoe zet je en computer aan? Hoe kun je typen, een e-mail versturen en iets kopen op internet? Je leert de basishandelingen op de computer. Zoals een toetsenbord gebruiken en de basis voor e-mailen en internetten.

Klik&Tik: het internet op

In dit onderdeel maak je kennis met verschillende leuke en handige websites. Je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt, zoals online je reis plannen, iets kopen of verkopen, internetbankieren of post lezen van MijnOverheid.

Klik&Tik: samen op het web

Wat is sociale media, wat kun je er mee doen en hoe gebruik je die? Hier krijg je uitleg over de belangrijkste sociale media. Je oefent met Facebook, Skype, WhatsApp, Instagram, LinkedIn en YouTube. Je leert hoe je sociale media gebruikt.

Klik&Tik: de tablet

In dit onderdeel leer je de basis van werken met een tablet. Zoals aanzetten, opladen, vegen, typen en oefenen met internet, e-mailen en foto’s maken.

Er zijn verschillende tablets. Android tablets en de iPads van Apple.

 • Klik&Tik – de Tablet (Android) – tablettraining voor Android-gebruikers.
 • Klik Tik – de Tablet (iPad) – tablettraining vooriOS-gebruikers.