Corona

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zijn alle vestigingen van BiblioNu met ingang van maandag 16 maart gesloten. Deze sluiting duurt in ieder geval tot en met 28 april. Omdat scholen ook sluiten zijn uiteraard ook de bibliotheken op school gesloten. Alle uitgeleende materialen worden standaard verlengd.

Telefonisch en per mail bereikbaar

 • In de Bibliotheek Venray zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 17.00 uur
  met uitzondering van zaterdag en zondag.
  Telefoon: 0478 581970
 • In de Bibliotheek Horst zijn wij telefonisch bereikbaar op
  maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur
  U kunt ons ook mailen via info@biblionu.nl

Activiteiten geannuleerd

Alle activiteiten zijn uiteraard ook geannuleerd: lezingen, taallessen, taalcafé, Walk&Talks, tabletcafé's, cursussen, voorleesbijeenkomsten Huismuis, belastingspreekuren enz. enz.

Geen boetes geleende materialen in de periode 14 maart - 29 april

Er kunnen dus geen materialen worden geleend of ingeleverd in de periode dat onze bibliotheken gesloten zijn. Daarom worden er geen boetes opgebouwd voor boeken en andere geleende materialen. Boetes van vóór vrijdag 13 maart en na de sluitingsperiode moeten wel gewoon worden betaald.

Niet opgehaalde reserveringen blijven klaar staan tot 10 dagen nadat we weer open zijn. Reserveringen die in de sluitingsperiode worden geplaatst kunnen pas worden verwerkt nadat wij weer open zijn.  

Lezen kan altijd!

Hoewel we de komende tijd aan huis gebonden zullen zijn, is het niet nodig om je te vervelen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld leuke voorleesfilmpjes die je na inloggen met je bibliotheekpas kunt bekijken. Voor jeugd en volwassenen zijn er de e-books van de online Bibliotheek.
Heb je hier vragen over kijk dan op deze pagina.  

Luisterboeken voor leden én niet-leden

We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd aan de gratis LuisterBieb app. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

VakantieBieb open als ThuisBieb

De ThuisBieb-app is vanaf maandag 6 april, 2.00 uur open. Dit voor iOS-gebruikers. De app is dan voor iedereen met een Apple-telefoon of -tablet te downloaden in de Apple App Store.

Het is nog even wachten op goedkeuring van de Google Play Store voor de Android-app. De livegang van de Android-app volgt binnenkort.

 

 

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen

 •  Was je handen regelmatig
 •  Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen hand(en)
 • Vermijd zo mogelijk sociale contacten

Voor actuele betrouwbare informatie over COVID-19 verwijzen wij naar de site van het RIVM en de Rijksoverheid.