Taalpunt

Taalpunten bij BiblioNu

Hier staan boeken, CD’s en DVD’s voor mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er zijn romans die gemakkelijk te lezen zijn evenals de Startkrant. Er staan ook boeken over inburgering.  

Taalcafé in de Bibliotheek Venray

Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. Dat kan in het Taalcafé. Mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en mensen die de taal goed spreken, ontmoeten elkaar. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.

De bijeenkomsten zijn elke donderdag van 13.00 tot 14.30 uur.  
Meer informatie...

Lessen Nederlands en omgaan met de computer

De cursus ‘Lezen, schrijven en computer’ is bedoeld voor Nederlanders die meer zelfredzaam willen worden.

Onderdeel van de cursus is omgaan met de computer met behulp van het programma Klik&Tik.

Wandelen met mijn moeder

Het boekje Wandelen met mijn moeder van Karin Giphart is een makkelijk  leesbaar boekje voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen.
Het boekje is er nu ook als e-book. Klik hier om naar het boek op issuu.com te gaan.

De LuisterBieb

Met een luisterboek hoef je niet te lezen en kun je toch genieten van boeken. BiblioNu heeft een aantal luisterboeken in de collecite. Er is ook de LuisterBieb app. Download deze gratis app voor tablet of smartphone via de online bibliotheek.

Taalpunt leeskring

Lezen is leuk, maar niet voor iedereen even makkelijk. De taalpunt leeskring is voor Nederlanders en voor anderstaligen op inburgeringsniveau. Thuis lees je een boek dat makkelijk te lezen is. Een keer in de maand komt de groep bij elkaar en praat over het gelezen boek. Zo oefen je op een leuke manier lezen en praten in het Nederlands.

 

Waar, wanneer en aanmelden

  • Bibliotheek Venray, Merseloseweg 59
  • Elke eerste vrijdag van de maand van 18.15 tot 19.45 uur
  • Aanmelden via de mail: mpeeters@biblionu.nl