De mooiste boeken leen je bij de Bibliotheek!

BiblioNu heeft een uitgebreide collectie boeken. Daarnaast zijn er tijdschriften, dvd's en speel-leer-materialen te leen. Hebben wij iets niet? Zoek in onze webcatalogus verder in het hele land. 
Online lezen kan ook! Met een groeiende collectie e-books. 

e-books

Alle titels van alle openbare bibliotheken in Nederland

Alle materialen van BiblioNu en de provincie Limburg zijn via onze digitale catalogus op te zoeken en te reserveren. Dat is gratis.

Kun je in onze catalogus niet vinden wat je zoekt? Klik dan, om landelijk te zoeken, op 'In heel Nederland'.  Een aanvraag buiten Limburg kost € 5,00 per materiaal.  

Mocht het ook in de landelijke catalogus niet lukken om de titel die je zoekt te vinden, vraag dan hulp bij het inlichtingenbureau van je Bibliotheek.

Aanvragen uit wetenschappelijke Bibliotheken

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je niet via een openbare bibliotheek kunt lenen. Je vindt er boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Leen e-books via de online bibliotheek.

Literatuurplein nieuws

BookSpot Literatuurprijs zoekt juryleden

De vakjury van de BookSpot Literatuurprijs stelt dit jaar twee longlists samen van in totaal 30 boeken: 15 in de categorie Fictie en 15 in de categorie Non-fictie. Op 4 september worden deze longlists...

26 juni 2019

Bekijk details van BookSpot Literatuurprijs zoekt juryleden