Venray in dialoog

22 januari 2020, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Venray

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Venray in Dialoog organiseert een dialoog over de toekomst van de bibliotheek. De hedendaagse bibliotheek is meer dan een uitleenorganisatie met een grote verzameling boeken. In haar transitie naar een maatschappelijk-educatieve bibliotheek doet de bibliotheek meer, maar wat is dat dan?

De bibliotheek vindt dat zij een bijdrage kan leveren aan het aanpakken van laaggeletterdheid, het bevorderen van leesplezier en in het bevorderen van de maatschappelijke participatie. Is dit de toekomst van de bibliotheek? En draagt dat bij aan de behoeften en verwachtingen van burgers en politiek? Of zijn er nog andere toekomstbeelden mogelijk? Aan welke andere voorbeelden kan de bibliotheek zich spiegelen?


Vanuit dat perspectief is het de vraag in hoeverre een bibliotheek gerund kan worden vanuit burgerinitiatieven zoals de Leeszaal Rotterdam West. Is het verstandig om alleen met vrijwilligers te werken? Wat blijft er dan nog over van de professionaliteit die het bibliotheekvak met zich meebrengt?


De dialoogtafel staat deze keer bij de Venrayse vestiging van BiblioNu en wordt voorgezeten door een professionele gespreksleider.
Daarnaast is een tafelheer/dame van BiblioNu aanwezig om de dialoog met u aan te gaan.


Deelname is gratis. Koffie en thee worden aangeboden door BiblioNu.
Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Daarom graag vooraf aanmelden via info@venrayindialoog.nl.
De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.