Leren omgaan met verlies

23 januari 2020, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Venray

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezing is geannuleerd wergens ziekte!

Verlies is een onderdeel van het leven

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies. Maar hoe ga je daar nu mee om? Hoelang “mag” je verdrietig zijn? Is het normaal om ook boos te zijn? Hoe ga je om met schuldgevoel?
Aanmelden voor deze informatieve lezing via www.matchvoorvrijwilligers.nl

Verlies kan in verschillende vormen komen: je raakt je baan kwijt, een dierbare vriendin verbreekt het contact, een geliefde overlijdt.  Maar je kunt ook een droom of wens verliezen, zoals wanneer je door een ongeval nooit meer piano kunt spelen, of wanneer je ongewenst kinderloos bent. Bij al deze voorbeelden is sprake van ingrijpend verlies, wat gepaard kan gaan met veel gevoelens zoals verdriet, boosheid, verwarring, maar ook kunnen fysieke klachten ontstaan.

Hoewel iedereen op zijn eigen manier met verlies of rouw omgaat, zijn er ook veel overeenkomsten te zien. Gekeken wordt naar kenmerken en stappen van dit proces, manieren waarop je om kunt gaan met eigen verlies en verdriet, maar ook naar manieren hoe je anderen hierbij kunt helpen. Wat valt nog onder een “gezonde” verliesverwerking en wanneer is het zinvol om (meer) hulp in te schakelen?