Informatieavond over scheiding

11 juni 2018, van 19:30 tot 22:00 | BiblioNu Horst

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Presentatie waarbij vooral de weg van strijd naar welzijn van het kind centraal staat. De boodschap is: laat het kind niet kiezen tussen ouders. Bij mama horen ze wat papa allemaal fout doet en papa vertelt juist weer het tegenovergestelde. Psychisch heeft dit heel veel effect op kinderen. Zij zitten er letterlijk tussenin.

Sprekers en aanmelden

De avond wordt verzorgd door Leo Heldens en Anika Clazing. Leo is mediator en heeft jaren ervaring in vechtscheidingen en het opstarten van een goede omgangsregeling. Anika is ervaringsdeskundige en student en vertelt over loyaliteitsproblemen bij kinderen.

Aanmelden via e-mail naar info@bureauikva.nl

 

Vechtscheiding

We kennen geen slechte ouders, we kennen alleen lastige situaties waarin kinderen het moeilijk hebben.
Een echtscheiding is nooit leuk, maar bij een vechtscheiding gaat het verder. Er wordt over en weer met modder gegooid. Er zijn scheldpartijen,
verwijten en pesterijen. Bij veel vechtscheidingen zijn de kinderen het onderwerp van de strijd. Zij kunnen hierdoor veel schade oplopen. Zij worden dan ook vaak als
machtsmiddel ingezet. Onder het mom: als jij niet toegeeft, mag je de kinderen niet zien.


Als ouders strijd hebben valt op dat zij en hun netwerk het vooral over elkaar en de ander hebben, in plaats van over het kind. Betrokkenen zitten vaak vol met verhalen over hun leed en het onrecht wat hen is aangedaan. Onderzoek toont aan dat familieleden, vrienden en kennissen met goed bedoelde raad het conflict eerder aanwakkeren dan oplossen.