Dialoog Bibliotheek Venray

BiblioNu organiseert openbare dialoog over invulling nieuwe locatie Venray

De dialoog vindt plaats op dinsdagavond 29 september vanaf 19.30 uur onder de titel:
‘Dit is mijn ideale bibliotheek…’

Een voor iedereen toegankelijke discussieavond over de inrichting van
de nieuwe bibliotheek in Venray.  
Aanmelden voor deze avond kan via venray@biblionu.nl. Desgewenst kan de dialoog ook online via Zoom gevolgd worden. U kunt dit in de mail aangeven.

 

Visie BiblioNu werkelijkheid op nieuwe locatie?

De visie van de openbare bibliotheek in Venray kan werkelijkheid worden op de nieuwe locatie (het voormalige Albert Heijn-pand op het Henseniusplein); de huidige locatie is verouderd en grotendeels gericht op één activiteit (uitlenen). Maar om de stap te zetten naar een maatschappelijk-educatieve bibliotheek zijn andere ruimtes nodig om alle activiteiten een plek te bieden. Meer studie- en werkplekken? Een podiumfunctie? Een stilteruimte? Workshoplokalen? Een horecafunctie? Het kunnen ideeën zijn die aansluiten bij de Venrayse bibliotheek anno nu én van de toekomst.

Samen met bewoners, stakeholders en politiek uit Venray

Maar BiblioNu wil dit niet alleen invullen, zegt directeur Fons Steggink. ‘We willen samen met leden en niet-leden, stakeholders en politiek kijken waar de behoeften liggen. Want de tijd dat de bibliotheek bestond uit wat kasten met boeken, is echt voorbij. We organiseren al lezingen en workshops. We maken al programma's rond laaggeletterdheid, digitale vaardigheden, kinderen en techniek, begrijpend lezen. Soms doen we dat in de bieb zelf, soms elders. Maar we willen en kunnen méér. Bovendien is de gemeente Venray volop in ontwikkeling en als bibliotheek
willen we daarin een belangrijke rol spelen,’ aldus de directeur. ‘De vraag om mee te denken leggen we graag voor aan een klankbordgroep, aan Venrayse visionairs, aan groepen zoals ouders met schoolgaande kinderen, jongeren, trouwe leden en niet-leden.’

Tijdens de dialoog wil Fons Steggink twee dingen uitlichten:

  1. Ten eerste streven we naar een zeer toegankelijk gebouw. Een unieke  plek voor Venray waar iedereen zich welkom voelt, of je nu lid bent of niet. De bibliotheek is een plek waar je als Venraynaar de ruimte krijgt om je te ontwikkelen, te ontspannen of anderen te ontmoeten.
  2. En ten tweede willen we een regisseur zijn van “content” ofwel inhoud: wij brengen partijen bij elkaar om inhoudelijke thema's uit te wisselen.

Aanmelden

De bibliotheek wil zichzelf vernieuwen, maar dan wel samen met anderen.De vraag is onder meer hoe Venraynaren en Venrayse organisaties de inrichting van het nieuwe pand mee willen en kunnen vormgeven.

Doe mee met de discussieavond en meld je aan via venray@biblionu.nl