Over BiblioNu

De Stichting BiblioNu verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray.
Adres: Merseloseweg 59, 5801 CC Venray.
Telefoon: 0478-581970
Kamer van Koophandel: 12068921
BTW nr: NL818698391B01 
Rekeningnr: NL59RABO0139989587


Vestigingen van de Stichting BiblioNu

 

De Bibliotheekpas

Op vertoon van de BiblioNupas kunt u in alle vestigingen materialen lenen.

Collectie

Ook als u geen lid bent van BiblioNu kunt u kranten lezen, tijdschriften bekijken, een tentoonstelling bezichtigen, surfen op internet en gebruik maken van gratis WiFi.

Naast romans vindt u boeken over diverse onderwerpen, tijdschriften, dvd’s en luisterboeken. Voor slechtzienden heeft BibioNu een collectie grote letterboeken.

Voor een klein bedrag is de hele bibliotheek van u. Neem een abonnement en laat u eens rondleiden. U weet dan beter de weg en leert alle mogelijkheden kennen.

De digitale bibliotheek

Voor wie?

De bibliotheek is er voor iedereen, jong en oud. Er is een speciale jeugdafdeling voor kinderen, maar ook onderwijsinstellingen ouders en opvoeders en andere belangstellenden kunnen op deze afdeling terecht. De jeugdcollectie kent onder andere (baby)boeken, dvd’s, tijdschriften, puzzels en lotto’s voor peuters en kleuters.
Voor voorschoolse instellingen, primair onderwijsvoortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en zorginstellingen & mantelzorgers heeft de Stichting BiblioNu een speciaal aanbod.

Internet

U kunt in de bibliotheek gebruik maken van internetpc’s voor het zoeken van informatie, het kopiëren van bestanden, e-mailen en chatten. Voor het internetgebruik en het maken van fotokopieën en prints wordt een vergoeding gevraagd.

Raad van toezicht

De stichting BiblioNu hanteert een raad-van-toezicht model waarbij het bestuurlijk proces in handen is van de directeur-bestuurder drs. Jimmy Hendriks MPM. De raad van toezicht is verantwoordelijk voor het toezicht op het functioneren van de bestuurder en organisatie en waarborgt hiervoor de noodzakelijke deskundigheid, diversiteit en onafhankelijkheid. Dhr. J.H. de Wit is voorzitter van de raad van toezicht. De stichting BiblioNu onderschrijft en draagt de Governance Code Cultuur actief uit.

 

Jaarverslag 2016

Het laatste jaarverslag van de Stichting BiblioNu is van 2016. Klik hier om een pdf bestand hiervan te lezen.

Jaarrekening 2015

De laatste jaarrekening is van 2015. Klik hier om een pdf bestand hiervan te lezen.

Beloningsbeleid

Voor de stichting BiblioNu is de CAO Openbare Bibliotheken van kracht.

Beleidsplan BiblioNu

Klik hier voor het meerjarenbeleidsplan 2016-2018


 

BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl