Nederland Leest

Nederland_leest_de_toekomst

Editie Jongeren en volwassenen

Tijdens de landelijke actie “Nederland leest” (1 nov. t/m 1 dec. 2017) staat het thema ”Robotica; Nederland leest de toekomst” centraal. Robots (denk aan o.a. zelfrijdende auto’s, fabrieksrobots en bezorgdrones) spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven. Hoe ziet onze toekomst er uit?
Aan de hand van het boek Ik, Robot van Isaac Asimov kan er gedebatteerd worden over dit onderwerp in de bibliotheek. Naast de leesfunctie van de bibliotheek komt zo ook haar functie van ontmoeting en debat duidelijk in beeld.

ISAAC ASIMOV (1920 – 1992) geldt als misschien wel de grootste sciencefictionauteur aller tijden. Daarnaast doceerde hij biochemie aan de universiteit van Boston. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots.

In de bibliotheken Horst en Venray wordt er een debatmiddag georganiseerd. Leerlingen van de debatgroep van Raayland en Dendron kunnen resp. in Venray en Horst aan het debat deelnemen. Zij en de begeleidende leerkrachten ontvangen op 1 november gratis het boek met achtergrondinformatie van de bibliotheek. • doelgroep
  jongeren van de debatgroep Dendron College en van de debatgroep Raayland College en geïnteresseerde volwassenen
 • periode om boek te lezen
  1 t/m 30 november 2017
 • afsluitend debat
  1 december 2017
 • duur afsluitend debat
  ca. 120 minuten
 • contactpersoon
  een lid van de bij de activiteit betrokken sectie
 • kosten boek
  50 exemplaren € 29,00
 • Aanmelden
  bij Ria van Brederode, domeinspecialist voorgezet onderwijs en beroepsonderwijs: rvanbrederode@biblionu.nl


  BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl