Workshop Kamishibai en digitale prentenboeken

banner_kamishibai_en_webboek_572x172

Kamishibai en vertelkastjes

De Kamishibai is een klein draagbaar vertelkastje oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Kamishibai betekent letterlijk papiervoorstelling. De verteller gebruikt de platen die hij één voor één uit het kastje trekt.

Het vertelkastje lijkt op de Kamishibai maar de vertelplaten zijn gemaakt van bekende prentenboeken.

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de juiste verhalen en de juiste technieken bij het vertellen en wegtrekken worden gebruikt. De vertelplaten voldoen aan een aantal criteria die nodig zijn voor optimaal gebruik. Platen en tekst sluiten naadloos op elkaar aan. De afbeeldingen zijn duidelijk en functioneel.Digitale prentenboeken

Digitale prentenboeken blijken uitstekend toegepast te kunnen worden om de taalontwikkeling bij jonge kinderen op een laagdrempelige manier te stimuleren.

Bekijk digitale prentenboeken op www.Bereslim.nl via een inlogcode die verkrijgbaar is in de bibliotheek of te downloaden via de widget.

 
WePboek heeft 20 prentenboeken geselecteerd met thema’s die nauw aansluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Op basis van die prentenboeken zijn animaties gemaakt waardoor de woordenschat van het kind wordt vergroot en de verhaallijn beter wordt begrepen. Deze digitale prentenboeken zijn samen met het boek te leen.

Doelstelling:

De leerlingen bewust maken van de mogelijkheden van Kamishibai en digitale prentenboeken. Deze producten zijn bij uitstek geschikt om bij kinderen tot 6 jaar de taalontwikkeling te stimuleren, de concentratie op te bouwen en te ondersteunen bij emotieverwerking. Bij kinderen vanaf 6 jaar kunnen lees- en presentatievaardigheden geoefend worden. De fantasie en creatieve vaardigheden worden gestimuleerd.

  • doelgroep: 2e jaars leerlingen Gilde Opleidingen
  • duur: 90 minuten
  • locatie: de Bibliotheek Venray
  • periode: in overleg
  • kosten: € 55,00 per klas
  • ontwikkeling en uitvoering: domeinspecialist 0-12 jaar
  • inschrijving bij: Ria van Brederode, domeinspecialist voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs: rvanbrederode@biblionu.nl
BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl