Workshop informatievaardigheden

banner_informatievaardigheden_572x172

Er wordt aandacht besteed aan het zoeken in verschillende informatiebronnen in het algemeen (boeken, naslagwerken, databanken en internet) en in de geautomatiseerde catalogus.
De nadruk ligt op het vinden van betrouwbare informatie en het attenderen op niet-betrouwbare. Met aandacht voor het gebruik van sociale media, voor de jeugd de grootste informatiebron.

Na een korte uitleg gaan de leerlingen in groepjes praktisch aan de slag in de bibliotheek met opdrachten in de vorm van een puzzel.


Voor wie?
Het programma kan op verschillende niveaus toegepast worden (LWOO, VMBO, HAVO en VWO) en is geschikt voor onderbouw voortgezet onderwijs.

Desgewenst kan er via een lesbrief door de betrokken docent nog een les op school gegeven worden na het bibliotheekbezoek.

  • doelgroep: onderbouw voortgezet onderwijs
  • duur:  1 lesuur
  • kosten:  €25,00 per klas
  • contactpersoon:  een lid van de bij het bezoek betrokken sectie

    Deze workshop kan als ‘Venray in bronnen’ in Venray gegeven worden in combinatie met een bezoek aan het gemeentearchief. In dat geval volgt de klas de workshop in de bibliotheek en gaat daarna naar het gemeentearchief of andersom


 


Met behulp van het onderstaande formulier kunnen instellingen binnen het werkgebied van BiblioNu een workshop informatievaardigheden voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs aanvragen.
Naam instelling *

Naam leerkracht *

E-mail *

Gewenste datum *

Overige opmerkingen

 
BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl