Kamishibai

kamishibai_kastje_600x339

De Kamishibai is een klein, draagbaar verteltheater dat oorspronkelijk uit Japan komt. Kami betekent ‘papier’ en shibai betekent ‘drama’, letterlijk papieren drama. De Kamishibai maakt van een vertelling een spannende en magische gebeurtenis.


De Kamishibai is vooral voor jonge kinderen een uitstekend middel om de aandacht vast te houden. Het bevordert de concentratie en creëert een wij-gevoel.
Elk verhaal bestaat uit een aantal gekleurde platen die cruciale momenten uit het verhaal afbeelden. Tijdens het vertellen neemt de verteller de platen een voor een weg. De afbeeldingen zijn duidelijk en functioneel. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de juiste technieken bij het vertellen en wegtrekken worden gebruikt. 


Het lenen van een Kamishibai vertelkastje inclusief set vertelplaten kost € 2,50. Reserveren is noodzakelijk.


Uitleentermijn:
Na inschrijving volgt per e-mail bericht wanneer de Kamishibai-materialen kunnen worden opgehaald bij de bibliotheek. Ze worden uitgeleend voor 6 weken. Verlengen is in principe niet mogelijk. Bij te laat terugbrengen zal te laatgeld in rekening worden gebracht. 

Overzichten:

  • Klik hier voor een overzicht van de beschikbare Kaishibai vertelplaten.
  • Klik hier voor een overzicht op thema.


 


Met behulp van het onderstaande formulier kunnen voorschoolse instellingen binnen het werkgebied van BiblioNu zich aanmelden voor "KAMISHIBAI".
Naam instelling *

Naam leidster en groep *

E-mail adres *

Gewenste titel *
Gewenste afhaaldatum project *

 
BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl