Ouderbijeenkomst Boekenpret

banner_voorschools_580x180

Voorlezen heeft invloed op de (taal)ontwikkeling van het kind. Het kind heeft hier de rest van zijn leven profijt van. Er wordt kennis gemaakt met verschillende soorten boeken die passen bij de ontwikkelingsfase van het kind. Men krijgt tips op welke manieren men met jonge kinderen en boeken aan de slag kan gaan.

 Lezen, luisteren, kijken en spelen met baby's, dreumesen en peuters


  • De methode Boekenpret laat kinderen en hun ouders ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. Het streven is om binnen gezinnen routines op te bouwen met betrekking tot boeken lenen, kiezen, voorlezen en beleven. 
  • Bij de lezing is een boekpresentatie inbegrepen. Er worden verschillende mediasoorten getoond en er wordt informatie en advies gegeven over deze materialen. Er liggen ook folders en promotiemateriaal. 
  • BiblioNu kan ook een rol spelen bij de introductie van het Boekenpretproject. Een gezamenlijke afsluiting in de bibliotheek met kinderen én ouders kan een extra stimulans zijn om boeken te gaan lenen. 
  • it is een dienst op maat. De concrete invulling wordt bepaald in samenspraak met de instelling.
  • De aanvraagtermijn is minimaal 6 weken van tevoren.
    Kosten: € 75,00. Voor VVE locaties: gratis.
  • Afmelden kan tot 4 werkdagen van tevoren, anders worden de kosten doorberekend.
    Tip: organiseer voor ouders een koffieochtend met een voorleesmoment bij uw eigen instelling. BiblioNu kan dit verzorgen.

 


Met behulp van het onderstaande formulier kunnen instellingen binnen het werkgebied van BiblioNu zich aanmelden voor een ouderbijeenkomst Boekenpret.
Naam instelling *

Naam leidster *

E-mail adres *

Aantal groepen *

Gewenste datum *

Gewenste activiteit * 
BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl