Boekenpretkisten

banner_producten_572x172
Boekenpretkist_Kom_uit_het_ei_kleintje

Omschrijving:

Boekenpret is een landelijk taalbevorderingsproject dat zich richt op kinderen van 0-6 jaar, hun ouders en beroepskrachten. Boekenpret wordt door een groot aantal gemeenten ingezet ter stimulering van de taalontwikkeling van jonge kinderen ter voorkoming van achterstanden. Dit in het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Boekenpret is vooral gericht op gezinnen waar weinig aandacht is voor (voor)lezen.

  • Boekenpretkisten bevatten 20 exemplaren van een prentenboek, tassen, een map met taalactiviteiten, verwerkingssuggesties en speelmateriaal bij het thema waarmee de kinderen het verhaal na kunnen spelen.
  • Bij de boekenpretkist kan een themacollectie met 10 bibliotheekmaterialen (boeken rond het thema, dvd’s, puzzels enz.) worden meegeleverd. Zo'n themacollectie kost € 7,50. Met deze materialen kan het thema in de groep nog verder uitgediept worden. 
  • Uitleentermijn is 6 weken.
  • Het lenen van Boekenpretkisten kost € 12,50 per kist. Voor VVE-locaties is het gratis. 
  • Reserveren is noodzakelijk.

Naast het lenen van een Boekenpretkist is het ook mogelijk een ouderbijeenkomst te organiseren waar de bibliotheekmedewerker informatie geeft over voorlezen. Deze ouderbijeenkomst kan plaatsvinden op locatie of in de bibliotheek.


Tip:
Boekenpret wordt ook aangeboden aan de basisscholen. Het is mogelijk om samen met de basisschool mee te doen aan Boekenpret om op deze manier invulling te geven aan ouderbetrokkenheid in een doorgaande lijn.

Overzichten:

  • Klik hier voor een overzicht van de beschikbare boekenpretkisten.
  • Klik hier voor een overzicht op thema. 

Met behulp van het onderstaande formulier kunnen instellingen binnen het werkgebied van BiblioNu zich aanmelden voor het project âBoekenpret voorschoolsâ.
Naam instelling *

Naam leidster en groep *

E-mail *

Aantal groepen *

Gewenste afhaaldatum project *

Gewenste boekenprettitel *
Themacollectie *Overige opmerkingen

 
BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl