Wereldleziger: project voor groep 7/8

Wereldleziger

De wereld lezen in 101 opdrachten. Dat is de uitdaging waar de leerlingen van groep 7-8 voor komen te staan.


Met dit (online) opdrachtenspel worden leerlingen op meerdere momenten in de week gestimuleerd en geïnspireerd om te lezen en daarover te praten.
Met behulp van onze zintuigen is de hele wereld ‘leesbaar’. We voelen, proeven, ruiken, zien en horen, vaak in combinatie met elkaar. Telkens opnieuw lezen we de wereld, ieder op onze eigen wijze, en geven we betekenis aan wat ons omringt.
En welk verhaal heb je daarbij? Weet jij wat een broodje aap is? En is er één woord dat in alle talen hetzelfde is? Heb je wel eens een zintuigengedicht gemaakt?
De opdrachten kunnen in de projectperiode, maar ook nog gedurende het hele schooljaar worden gedaan. De opdrachten duren gemiddeld 15 minuten en variëren van klassikale opdrachten tot opdrachten die de leerlingen thuis moeten uitvoeren. Ga de uitdaging aan samen met de leerlingen en wordt een Wereldleziger


Met behulp van het onderstaande formulier kunnen instellingen binnen het werkgebied van BiblioNu zich aanmelden voor het project Wereldleziger voor groep 7/8.

Naam school *

Naam leerkracht *

E-mail *

Aantal kinderen *

Voor welke groep(en)? *Periode
S.v.p. twee voorkeuren bij periode opgeven. *Overige opmerkingen

 
BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl