Naar de brugklas?

Ben en Bibi in de brugklas

Boeken

Er zijn veel boeken geschreven over de brugklas, bijvoorbeeld het boek Ben & Bibi van Ed Sekeris. Dat zijn leuke korte verhalen over de belevenissen van twee brugklas leerlingen.
Ook de 'hoe overleef ik-boeken' van Francine Oomen zijn een echte hype. Ze heeft er ook één over de brugklas geschreven.

Klik hier voor nog meer leuke boektitels over de brugklas

 

 


Boeken kaften

Een van de meest irritantste dingen om naar de middelbare school te gaan is boeken kaften. Weet jij hoe je boeken moet kaften? Op de site hoeoverleefikdeburgklas krijg je tips. Op YouYube diverse filmpjes waarin dat goed wordt uitgelegd. Bijvoorbeeld op  youtu.be/tlmPksi2pD0

Huiswerk- en proefwerktips

Op de middelbare school krijg je er zeker mee te maken: huiswerk!
Wat tips:

  • Begin op tijd. Je kunt beter een paar dagen tien minuten bezig zijn, dan één keer twee uur!
  • Ga niet vlak voor je naar bed gaat leren. Dan kun je lastig inslapen. En als me moe bent neem je de lesstof minder goed op.
  • Na een half uur een pauze houden
  • Onderstreep in de tekst dingen die belangrijk zijn
  • Laat je overhoren
    Op de website www.wrts.nl kun je zelf een hele lijst met Engelse (of Duitse) woorden ingeven en dan gaat de computer je overhoren. Een handige manier om te controleren of je de goede betekenis van een woord weet en of je het goed schrijft.

Wil je betere cijfers halen? Als je de tips en trucs volgt die te vinden zijn op www.lereniseenmakkie.nl gaat dat vast lukken. En als je het goed doet ben je nog eerder klaar met je huiswerk ook.

Al dat huiswerk doe je niet voor niets. Soms moet je een proefwerk of toets maken. Dat je daarvoor een beetje zenuwachtig bent, is niet gek. Wil je tips voor het maken van een proefwerk? Ga naar deze proefwerktips

BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl