Media informatie

banner_moeder_met_kind_en_ipad_in_bieb

Mediasmarties

Doordat websites bezoeken, gamen en televisie kijken een van de favoriete tijdbestedingen is bij kinderen en ouders vaak advies willen wat geschikt is voor hun kind, is de website Mediasmarties ontworpen. Dat is een online gids met recensies van nieuwe kindermedia afgestemd op de leeftijd van kinderen van 1,5 tot 11 jaar. Je kunt zoeken naar apps of games die passen bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind. De site geeft informatie over de inhoud en de geschiktheid van o.a. televisieprogramma’s, films, games, apps en website.

Meer weten? Kijk op www.mediasmarties.nl

 

Digidreumesen

Media zijn niet meer weg te denken uit het leven van jonge kinderen. Mediaopvoeding: hoe doen we dat? Digidreumesen helpt digitale media verantwoord, positief en spelenderwijs in te zetten voor jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. Spelen en leren gaan bij kinderen gelijk op.
Digidreumesen is een initiatief van het Kinderopvangfonds en is bedoeld voor professionals in de kinderopvang en voor ouders.

Kijk op http://www.digidreumes.nl  voor meer informatieMediawijsheid.nl

Mediaopvoeding betekent je kind leren om kritisch en bewust te gamen, internetten, lezen en tv te kijken. De officiële omschrijving is:
mediaopvoeding is dat deel van de opvoeding dat erop is gericht om kinderen bewust en selectief met media te laten omgaan

De grootste uitdaging voor ouders is om een goede balans te vinden. Naast digitale media, moet er ook tijd zijn om buiten te spelen, te sporten, te lezen, voldoende te slapen en met elkaar te praten en te lachen. Ga naar http://www.mediawijsheid.nl/mediaopvoeding/Mijn Kind Online


Wat doen kinderen en jongeren op internet en hoe ga je daar als ouder en professional mee om? Mijn Kind Online onderzoekt hoe kinderen tussen 2 en 18 jaar met digitale media omgaan. Sinds februari 2014 is Mijn Kind Online onderdeel van stichting Kennisnet.

Meer info op: http://mijnkindonline.nl/


BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl