Digitale prentenboeken

Er zijn verschillende sites waar prentenboeken te vinden zijn de worden voorgelezen. Soms zitten er ook leuke animaties bij.

Zo staat opp http://www.bibliotheek.nl/prentenboeken.html een overzicht van prentenboeken die gedigitaliseerd zijn door de Schooltv Beeldbank en worden er op www.leesmevoor.nl verschillende prentenboeken voorgelezen.

Bereslimme Boeken

Bereslimme Boeken omvat 40 digitale prentenboeken waarin de verhalen tot leven gebracht worden met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. De digitale prentenboeken stimuleren de taalontwikkeling van het kind. Bereslimme Boeken zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

De titels voor oudere kinderen zijn voorzien van de animatiefiguurtjes 'Mik en Melle', die de verhalen onderbreken en vragen stellen. 


In de bibliotheken van Horst en Venray is het mogelijk om de Bereslimme Boeken te bekijken op de computer. Het is ook mogelijk om thuis te genieten van de prentenboeken. Via de Bibliotheek zijn er kaartjes verkrijgbaar met een inlogcode. Met die code is 3 weken lang de website van de Bereslimme boeken te bekijken.


Een abonnement nemen op Bereslimme Boeken kan ook. Meer informatie via info@bereslim.nl  of www.bereslim.nl.

 Wepboek

Wepboek heeft 20 prentenboeken geselecteerd met thema’s die nauw aansluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Op basis van die prentenboeken zijn animaties gemaakt waardoor de woordenschat van het kind vergroot wordt en de verhaallijn beter begrepen. Deze digitale prentenboeken zijn samen met het boek te leen bij BiblioNu.
Kijk voor meer informatie op www.wepboek.nl

BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl